De eigenzinnige meteoroloog Piers Corbyn vecht al jaren tegen de klimaathysterie. In bovenstaande video geeft hij commentaar op wat inmiddels is uitgegroeid tot een heus ‘climategate’. Rond 9 minuten begint een heftige woordenwisseling met het hoofd van het klimaatprogramma vaan de Russische afdeling van het Wereldnatuurfonds Aleksey Kokorin. Op 9  minuten en 15 seconden vallen we letterlijk van onze stoel als we deze man glad horen liegen: “Malaria never happened in Russia before”. Wat een gotspe! We lezen er het WHO even op na: “The Russian Federation has faced numerous malaria epidemics throughout history. The period following the First World War was an extraordinarily difficult time, as famine, mass population movement, and social upheaval, combined with hot and humid climatic conditions, caused what has been referred to as the greatest malaria epidemic of modern times in Europe.”