Hierboven een webcambeeld van het vliegveld van Kopenhagen rond middernacht. Donderdag zal het blijven sneeuwen in de huidige klimaathoofdstad (link webcam). Ervan uitgaande dat de sneeuwschuivers het kunnen bijbenen, zal Balkenende hier dus gaan landen. We hebben tenminste nergens gelezen dat hij net als Cramer de klimaat(-over-the-)toptrein neemt (zie Trouw). Balkenende gaat de top onder meer samen beleven met Mahmoud Ahmadinejad, Hugo Chavez en Robert Mugabe. Gezellig! Kunnen deze regeringsleiders de Copenhagen Collapse nog voorkomen met hun 3 minuten spreektijd?

Rara, wie is al langer in Kopenhagen om de sfeer te proeven?

Richard de Mos, het dappere PVV-kamerlid dat zo’n beetje als enige in de kamer openlijk het klimaatdogma in twijfel trekt, schrijft:

“De bijeenkomst in het koude Kopenhagen is een dure chaos geworden. Tal van demonstraties van milieuactivisten en ander tuig waarbij de politie moet optreden. Verder is de organisatie is een drama. Zo zijn er veel meer mensen uitgenodigd dan daadwerkelijk binnengelaten kunnen worden. De klimaattop is eenzijdig en zit bovendien ook nog eens muurvast. Ondanks ‘Climategate’ is er nog steeds geen aandacht voor  sceptische inzichten, maar desondanks zitten de onderhandelingen muurvast. Zo stelde minister Cramer in een briefing aan de Kamerdelegatie dat China en de VS ‘hun kruit nog droog houden’.”

Een uitgebreider verslag van Richard vind je op De Dagelijkse Standaard.