Hierboven een plaatje van Kert Davies, Research Director van Greenpeace, die door twee gehaaide interviewers van het  Competitive Enterprise Institute in actie voor PajamasTV wordt opgezocht met lastige vragen over Climategate. De hele onderstaande video, waarin ook enkele andere milieumensen het vuur na aan de schenen wordt gelegd, is leerzaam en vermakelijk.

Zenuwachtigheid
Héél graag zouden we zien dat een expert in non-verbale communicatie de hele video eens zou napluizen op de mimiek en intonatie en gebaren van de geïnterviewden. Zit ik ernaast als ik een behoorlijke zenuwachtigheid constateer? Maar dat is niet alles:  wat pas echt leuk is om te zien is dat Kert Davies 100% zeker heeft zitten loeren naar enkele sceptische hoogtepunten op het web, waaronder zeker ook de video waarin Senator James Inhofe ad rem zijn collega Barbara Boxer de toverwoorden toewerpt: “We won, you lost, get a life!”

Exact hetzelfde
Wat horen we Kert Davies zeggen in de onderstaande video op 4 minuten en 12 seconden, als hij zich gespeeld charismatische uit het vragenvuur wil redden? “You’re wrong, we’re right, and I don’t care where you go with this!”, en dan met exact hetzelfde soort schwung dat Inhofe in zijn statement wierp. Ga het zelf allemaal maar eens zien en ga eens niet op je ratio af, maar op je gevoel, op je mensenkennis. Wie zit hier nu wel en niet in de nesten?

Hieronder ook de video van Senator Inhofe versus Barbara Boxer nog maar eens:

Rond 20 seconden slingert Inhofe zijn pijlen naar Boxer.