climategate_timeline

Een van de weinige blanke vrouwelijke sceptici (ja, die zijn er ook!) is de Australische Joanne Nova. Haar website www.joannenova.com.au is altijd goed voor verrassend simpele en overtuigende informatie rondom de hoax van anthropogenic global warming (AGW). Internationale “best-downloaders” van haar zijn The Sceptics Handbook en de opvolger Global Bullies want your money.  Nu verrast ze weer met de tijdbalk die de hele geschiedenis van Climategate in brede zin in een twee meter brede pdf overzichtelijk samenvat. Download deze pdf via deze link.

Hieronder nog een veelzeggend fragment uit de introductie van de poster:

Science has come full-circle, taking a page from the medieval Church by using fear and persecution to silence sceptics. The oppressed have become the oppressors. Given that most professional scientific bodies and peer-reviewed journals have been active accomplices in this scandal, one wonders how many other so called scientific consensuses have been similarly engineered and waiting for their own ClimateGates before truth is known.

Lees de hele introductie hier.