Waar was jij toen je hoorde dat…. ik ben te jong om hierbij aan de moord op Kennedy te denken. Wel weet ik bijvoorbeeld nog goed waar ik was toen ik hoorde van de Bijlmerramp (druivenplukken in Zwitserland) en de coup tegen / ontvoering van Gorbatsjov (zeilen op de wadden). De CRU hack zag ik op 20 november rond 16.30uur op mijn Nokia N95 in de trein van Breda naar Krommenie ergens ter hoogte van Dordrecht. Op de heenweg naar Breda had ik net uitgebreid een moedige student te woord gestaan die het aandurfde om een scriptie te schrijven over de klimaatverdraaiingen in de media, tegen de uitdrukkelijke wens van zijn begeleider.

 

Hele nieuwe horizon
Toen ik op het kleine schermpje van mijn mobiel op climatedepot.com las wat er loos was, had ik meteen het gevoel dat zich een hele nieuwe horizon aan verdere verwikkelingen aan het openen was. Een Goddelijk moment zeg maar. Ik dus meteen die student weer bellen: “Kijk NU op climatedepot!”  Benieuwd hoe hij het schandaal, dat ook voor hem precies op tijd komt, in zijn scriptie gaat verwerken.