John Coleman, de oprichter van The Weather Channel, heeft gisteravond in California de documentaire Global Warming The Other Side gelanceerd op het onafhankelijke televisiestation Kusi.com. Hieronder de links naar zijn betoog in vijf delen. In deel vier wordt de kersverse ontdekking van computerprogrammeur E. Michael Smith (foto) en de Certified Consulting Meteorologist Joseph D’Aleo (hoofdredacteur van icecap.us) uit de doeken gedaan, dat NASA Goddard Science and Space Institute at Columbia University in New York en NOAA National Climate Data Center in Ashville, North Carolina, weerdata hebben gemanipuleerd om een niet bestaande opwarmende trend te creëren. Dit is zeker een belangrijk nieuw hoofdstuk in Climategate.

Deel 1Deel 2Deel 3Deel 4Deel 5

De vier kernpunten van de nieuwe beschuldigingen zijn:

  1. De computercode waarmee temperatuurgemiddelden worden berekend zijn volledig op zijn kop gezet door de overgang van een model met reeële meetpunten naar een model met virtuele gridpunten.
  2. Het aantal gebruikte meetstations is gedaald van 6000 in de zeventiger jaren naar nog maar 1000 in de negentiger jaren.
  3. De meeste verwijderde meetstations zijn meetstations op koude en koelere plaatsen.
  4. De gebruikte homogenisatiemethode leidt puur wiskundig gezien altijd tot hogere temperaturen.

Hoog Climategate-gehalte
Dus als mensen zeggen dat Climategate alleen één van de instituten en datasets treft (CRU) en verder niets…. dan heb je nu een interessant antwoord. Neem zeker ook nog even het nieuws mee dat een recent onder FOIA opgevraagde mailwisseling binnen NASA GISS ook een hoog Climategate-gehalte blijkt te hebben (bron).  Nu is het wachten op een onderzoek naar dit Amerikaanse Climategate in US Congress. Cramer kan de uitkomsten van dat onderzoek dan meteen meenemen in haar belofte om vervolgens ook een Nederlands onderzoek te lanceren.

Hieronder twee kaarten die de eliminatie van weerstations pijnlijk illustreren.

TEMPS2

 

TEMPS1

Bron: Wattsupwiththat.com