open_magazine

De missie van deze website is niet die van het IPCC. Wij zeggen “Volg de nasleep van het uitlekken van e-mails en code van hét (nog) toonaangevende klimaatinstituut”. Meer in detail zeggen we:

De affaire zorgt met name in de Angelsaksische media voor grote commotie en gooit daar olie op het vuur van een al langer slepende diepgravende wetenschappelijke en politieke controverse (debat). Nederland is wat dieper weggezonken in het moeras van kritiekloze groengelovigheid (help dit woord de Van Dale in!). Het risico bestaat dat onze media en onze politici de zaak snel met de mantel der liefde bedekken.

Zoals Maarten Luther al wist: context in je moerstaal is cruciaal voor een beter begrip en een vruchtbaar debat. Het is dan ook onze missie om dagelijks verslag te doen – in het Nederlands – van de nasleep van Climategate of zoals Wikipedia het vooralsnog noemt: het Climatic Research Unit e-mail hacking event. We gaan proberen te verrassen met eigen analyses in combinatie met verwijzingen naar artikelen in de wetenschappelijke literatuur, buitenlandse media en de vele klimaatblogs en websites die over climategate berichten. Via de reactie-mogelijkheid willen we ook een blijvend platform bieden voor respectvolle vruchtbare discussie.

Ons volledige iets te lange mission statement kun je lezen op deze pagina. De woorden Angelsaksische en buitenlandse media heb ik vet gemaakt om niet zo meteen in de reacties het verwijt te krijgen: “Jullie baseren je ook op tijdschriften”. Nee, de IPCC heeft een wetenschappelijke missie, wij een journalistieke. Netjes onze missie volgend geef ik nu iets bijzonders door uit de Angelsaksische media. Ditmaal een groot Indiaas magazine. Zolang een continentaal magazine als Der Spiegel een artikel met de kop “Deugen de klimaatprognoses wel?” nog op pagina 124 (!) plaatst en De Telegraaf climategate nog van de voorpagina weert, is een cover als de bovenstaande binnen onze missie gewoon nieuws!

Hieronder dan nog wat ruimte voor de inhoud…. de eerste en laatste alinea van het Indiase artikel inclusief quote van Alice in Wonderland…

Het hoofdartikel van Open Magazine februari 2010

The Hottest Hoax in the World

It was presented as fact. The UN’s Intergovernmental Panel on Climate Change, led by India’s very own RK Pachauri, even announced a consensus on it. The world was heating up and humans were to blame. A pack of lies, it turns out.

If I had a world of my own, everything would be nonsense. Nothing would be what it is, because everything would be what it isn’t. And contrarywise, what is, it wouldn’t be. And what it wouldn’t be, it would. You see? —Alice in Wonderland

The climate change fraud that is now unravelling is unprecedented in its deceit, unmatched in scope—and for the liberal elite, akin to 9 on the Richter scale. Never have so few fooled so many for so long, ever.

[…..]

GLOBAL STORMING AHEAD
The world awaits answers, based not on writings of sundry freelance journalists and non-experts, but on actual verifiable data on whether the globe is warming at all, and if so by how much. Only then can policy options be calibrated. As things stand, there is little doubt that the IPCC will need to be reconstituted with a limited mandate. This mess needs investigation and questions need to be answered as to why absurd claims were taken as gospel truth. The future of everything we know as ‘normal’ depends on this. The real danger is that the general public is now weary of the whole thing, a little tired of the debate, and may not really care for the truth, convenient or otherwise.

Lees het hele artikel via deze link.