Ons blog in de verzetskrant

Ons blog in de verzetskrant


Het Parool verwijst alvast naar de publicatie die ik morgen in de wetenschapsbijlage breng over nieuwe IPCC-klimaatfouten, onder de hoede van hoofdauteur Rik Leemans van de Universiteit Wageningen. Leemans werkt nauw samen met het Planbureau voor de Leefomgeving dat volgens Minister Cramer een geschikte instantie zou zijn voor het keuren van de wetenschappelijkheid van het IPCC.

Het Paroolbericht geeft één fout IPCC-citaat. Een uitgebreidere versie volgt morgen op ons blog, waarin ik wat literatuurverwijzinkjes herleid tot de originele bron. Wereldwijd zijn nu tegelijk journalisten aan deze taak begonnen

Hoe de stemming kan omslaan. Op 19 november schreef ik met collega Hajo Smit voor journalistenkrant Villamedia, over de rampentaal die journalisten over klimaat brachten. Dat was 2 maandjes terug en kreeg zacht gezegd nogal verdeelde reacties, want aan het IPCC viel niet te tornen

We leven in interessante tijden..

In het internetberichtje is bij de vertaling van het originele wetenschapsbericht een klein foutje geslopen,. Reynaud deed geen onderzoek op het Great Barrier Reef maar in het lab. Maar morgen staat het er gewoon goed in, en het nieuws blijft gewoon overeind.