VN zetten koers op “Lange Groene Mars”

greeneconomybali

Uitgelekt discussiepaper voor ministerieel overleg Bali

Vanochtend viel bovenstaand uitgelekt discussiepaper voor het ministerieel overleg op Bali in mijn inbox. Bij deze laat ik het aan de reageerders over om waardevolle elementen eruit te verzamelen en becommentariëren.

Het is interessant om te zien dat Climate Change nu nog maar een bijrol speelt in een bepleite grote push naar naar een Groene Economie. Met 1 triljard dollar per jaar aan stimulus moet de “Lange Groene Mars” gestalte krijgen. Gezien deze eindeloze lijst green economy books op Amazon.com is de wereld er helemaal klaar voor.

Hieronder enkele video’s die een ander sceptisch geluid laten horen….

Kritische geluiden over de groene economie
(Op Youtube.com zijn de pro-groene economie video’s in de meerderheid)

Door | 2010-02-27T09:57:56+00:00 27 februari 2010|10 Reacties

10 Reacties

 1. Anoniem 27 februari 2010 om 11:50- Antwoorden

  Het probleem van De Groene Economie is dat het zo wervend en positief klinkt. Je kunt er op het eerste gezicht onmogelijk tegen zijn

  Wie gelooft die zeurpieten en enge rechtse mannen die met kritische feitjes aankomen en deze zeepbel doorprikken

  Het wachten is op een geautomatiseerde rekening waarop het WWF-logo staat, die stelt dat u 200 euro moet overmaken wegens het overschrijden van de door hun zelf berekende ecologische voetafdruk

  Het klinkt zo negatief en samenzweerderig, maar niets is onmogelijk voor hen die willen

 2. arnold 27 februari 2010 om 12:35- Antwoorden

  Het is gewoon een door belastingbetalers opzetten van een industrie die zichzelf niet kan betalen en groeien.

  Als dit door gaat dan gaat elke land dat hier aan mee doet failliet want dit werk kan alleen gesubsidieerd werken en wie moeten de subsidies opbrengen ?? dat zij de mensen met een gewone baan die belasting betalen.

  Maar dit werk mag straks niet meer want dat is slecht voor de planeet, dus dan houden de subsidies op en dan???

  Lijkt ook wel erg op Madoff en zij piramide spel, alleen nu vanuit de VN die niet onder een welk gerecht dan ook vallen en dus alles kunnen doen wat ze willen zonder jurisische consequentie's !!

  Allemaal naar de klote lijkt hun lijfspreuk wel, behalve zij zelf natuurlijk !

  Gr A

  • leClimatique 27 februari 2010 om 17:04- Antwoorden

   1. Als een "groene" economie erg afhankelijk is van subsidies (bijvoorbeeld zoals voor wind- en zonne-energie) dan is deze energie-vorm dus niet zelfvoorzienend en dus niet duurzaam.

   2. Achter elke windmolen moet een kolen- of aardgascentrale paraat staan om de schommelingen van windkracht op te vangen. Deze is dus niet onafhankelijk van traditionele energiebronnen en daarmee dus wederom niet duurzaam (en ook nog eens niet energie-onafhankelijk).

 3. Peter Vanzande 27 februari 2010 om 14:49- Antwoorden

  Pagina 5: 'Today's brown economy largely ignores …'

  De eco-nazis op hun best.

 4. Robert 27 februari 2010 om 15:09- Antwoorden

  Geloof geen woord wat Glenn Beck zegt.

  Er is juist een hele controverse met hem omdat hij in een ander interview juist wel in AGW gelooft. (en dat doet ie met zoveel standpunten)

  Alex Jones is wel cool 🙂

  En ik luister altijd naar zijn radio/tv show.

 5. Jaap de Vos 27 februari 2010 om 15:58- Antwoorden

  Hoe meer CO2, hoe groener……

 6. Veritas 27 februari 2010 om 19:26- Antwoorden

  Bedoelen jullie niet de "Grote Groene Sprong Voorwaarts"?

  Daar zie ik meer overeenkomst mee dan met de lange mars.

 7. curvedwater 27 februari 2010 om 21:47- Antwoorden

  Wat een discussiestuk! Monckton had gelijk, he, met zijn wereldregering !

  Een stuk van ambtenaren met een uitwerking van de idee van wereldcommunisme. Ambtenaren aan de macht..

  Er wordt voortgeborduurd op eerder werk, waarvan het eerste hoofdstuk "Green economy: background and definition" getuigt. Daaronder vallen 4 paragrafen, verdeeld in de secties 3 tm 23. De andere hoofdstukken zijn uitwerkingen.

  De secties 3 tm 8 geven een goed beeld van de gedachtengang van deze UNEP.

  Sectie 3/ er zijn vele crises (voedsel energie, water, klimaat)en daar is de bankencrisis bovenop gekomen, wat dé gelegenheid geeft om verandering richting duurzame economie te maken

  4/ De huidige crises bedreigen bevolkingen, voorzieningen, grondstoffen en leefklimaat. Het huidige economische model van GPD, (oftewel het kapitalisme), oftewel de "brown economy" want dat geeft economische, sociale en milieurisico´s, die ons en toekomstige generaties serieus bedreigen.

  5/Daartegenover staat de "green economy": door het loskoppelen van economische groei van grondstofverbruik en milieubedreiging, komen er productie, distributie en consumptie, beter voor mens, milieu en ecologie

  6/ Middels gerichte investeringen en politiek beleid tav bedrijfsleven, infrastructuur en instituties , gericht op een duurzame productie en consumptie. Wat een grotere groene sector gaat opleveren, met betere banen, minder energie en materiaal verbruik in de productie, minder afval en vervuiling, en minder broeikasgas

  7/ om de vooruitgang naar die groene economie te maken kunnen geen algemeen geldende indicatoren worden gebruikt, want natuurlijke, menselijke en economische omstandigheden verschillen per land. Daarom moet het proces leidend zijn.

  8/ Die transitie naar groene economie kan concrete voordelen als energie, water en voedselzekerheid geven, maar het ook mogelijk maken om opnieuw (inter)nationale regeringsstructuren te overdenken die kunnen worden ingezet tegen de bedreiging van ontwikkelings en milieu en voor de bevordering van mogelijkheden

  En ga je dan naar het volgende hoofdstuk,"green economy and climate change", dan vliegen de Ipcc rapporten je om de oren, en meer nog: de biljoenen dollars! Om met "gericht" beleid van overheden de economie in de gewenste groene richting te sturen. Eén groot subsidiecircus, aangevoerd door een internationale club van beleidsontwikkelaars.

  Nauwelijks zin meer om verder te lezen: het lijkt een samenzwering, waarij op de magere basis van klimaatangst, en net zo aangenomen energieonzekerheid, voedsel en watertekorten, ingezet wordt op een hervorming van de wereld economie.

  De vraag is- misschien staat het erin- welke staten de UNEP gedachtengang onderschrijven, of daarin willen meegaan. Maar dit zijn mensen die een sprookje werkelijkheid willen laten worden. Net als indertijd de communisten..

  Maar wie moet dat betalen?, vraag ik me dan af. En hebben die zelf wel kennis, bewustzijn, wil en nood van en aan die groene economie?

  En: hoe wil je vanuit je groene burobaantje delfstoffen winnen? Is er maw überhaupt gekeken naar de realiseerbaarheid van dit alles?

  Fan-tas-tisch stuk !

 8. Peter 2 maart 2010 om 14:26- Antwoorden

  En hier vertaal je 'trillion' met triljard????

  Zie ook reactie van mij op je stuk van vandaag.

 9. curvedwater 9 maart 2010 om 10:00- Antwoorden

  de link naar het bovengetoonde UNEP document, maar dan als pdf:
  <a href="http://www.google.nl/url?sa=t&source=web&ct=res&cd=1&ved=0CAgQFjAA&url=http%3A%2F%2 Fwww.unep.org%2Fgc%2Fgcss-x%2Fdownload.asp%3FID%3D1297&rct=j&q=unep%2Fgcss.x1%2F10%2Fadd1&ei=Ef6VS8q9IdW7jAehmpmLCg&usg=AFQjCNEEKQR5xkYnjbeoFRlCNuYPAkKoRQ” target=”_blank”>http://www.google.nl/url?sa=t&source=web&amp;…” target=”_blank”>Fwww.unep.org%2Fgc%2Fgcss-x%2Fdownload.asp%3FID%3D1297&rct=j&q=unep%2Fgcss.x1%2F10%2Fadd1&ei=Ef6VS8q9IdW7jAehmpmLCg&usg=AFQjCNEEKQR5xkYnjbeoFRlCNuYPAkKoRQ

Geef een reactie