Moeder Aarde blijkt niet meer boos te zijn

Moeder Aarde blijkt toch niet meer boos te zijn

Moeder Aarde blijkt toch niet meer boos te zijn

Net als je denkt dat Climategate onder ‘onafhankelijke onderzoeken’bedolven zal worden, is daar plotseling het artikel in The Times over James Lovelock.

De 90 jarige chemicus is beroemd, omstreden maar bovenal wetenschapper die bekend werd met zijn theorie dat de aarde een levend organisme is: Gaia.
Biologen als Lynn Margulis hebben aan deze theorie een biologisch symbiotisch randje gegeven, door hun vergelijkende werk aan micro-organismen. Lovelock was altijd fulltime-klimaatalarmist, bracht jaarlijks boektitels uit als ‘The Burning Rage of a Dying Planet’. Moeder Aarde zou boos zijn op ons mensen, en ons met stormen, vloed en vulkanen van de aarde vegen.

Maar watskebeurt?
Sinds Climategate is hij om…

“I think you have to accept that the sceptics have kept us sane — some of them, anyway,” he said. “They have been a breath of fresh air. They have kept us from regarding the science of climate change as a religion. It had gone too far that way. There is a role for sceptics in science. They shouldn’t be brushed aside. It is clear that the angel side wasn’t without sin.”

Lees gewoon het artikel. En maak je vervolgens vrolijk over wat hier nu weer mijn mailbox inwaaide van mijn vrienden van het Wereldnatuurfonds

Van: Lieselot Meelker [mailto:[email protected]]
Verzonden: Monday, March 15, 2010 4:38 PM
Aan: Lieselot Meelker
Onderwerp: PB WNF: Kunstwerk op ijsberg op drift

Duurzaam drijvend project kan gevolgd worden tot ondergang

Nederlandse kunstenaar zet beeld op Groenlandse ijsberg

ZEIST – De Haagse beeldhouwer Ap Verheggen start deze maand met de eerste van vier kunstprojecten op locaties waar klimaatverandering grote invloed heeft. Tijdens zijn eerste project wordt een beeld geplaatst op een ijsberg aan de westkust van Groenland.Via een camera-verbinding is het werk ‘live’ te volgen tot de ijsberg gesmolten is en in zee verdwijnt. De reis kan in theorie twee jaar duren en eindigen voor de Amerikaanse oostkust.

Kunstenaar Ap Verheggen wil met zijn project Cool(e)motion de aandacht vestigen op de gevolgen van klimaatverandering en de impact daarvan. Doel is zichtbaar te maken hoe klimaatverandering de lokale gemeenschappen in het poolgebied dwingt tot cultuurverandering in een onnatuurlijk tempo.

Door |2010-03-17T10:40:49+00:0016 maart 2010|7 Reacties

7
Reageer op dit artikel

avatar
  
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouthzonboemokg
Afbeeldingen
 
 
 
Andere bestanden
 
 
 
6 Reacties
0 Discussies
0 Volgers
 
Grootste discussie
Meest gelezen reactie
6 Auteur reacties
dwkFredRypke ZeilmakerJaap VerhoevenBoels069 Recent comment authors

  Abonneren  
Abonneren op
Joost
Gast
Joost
Offline
Boels069
Gast
Boels069
Online

De bovengenoemde Timesonline link geeft bij mij een 404.

Dit zou het moeten zijn:
http://www.timesonline.co.uk/tol/comment/columnis

Jaap Verhoeven
Gast
Jaap Verhoeven
Offline

In het kader van 'sommige dingen kun je niet verzinnen, die zijn te flauw', als het over Ap gaat:

'Past […] * artist at Shell Oil Company'
http://nl.linkedin.com/pub/ap-verheggen/11/5A1/43

Ap timmert niettemin flink aan de weg en spant het koninklijk huis voor zijn karretje:
http://www.nrgsociety.com/

Theo Wolters (Admin)
Beheerder

Een tip voor Ap

In de Herfst kan je ook een mooi fotoproject doen over stervende bossen, waarin je per dag een opname maakt van hoe het bos verkleurt waarna de bomen de blaadjes verliezen

Ook dankzij een jaarlijkse klimaatverandering

Maar gezien de grote hoeveelheid geld die het Wereldnatuurfonds beschikbaar heeft kan ik me zijn projecten best voorstellen. Ik heb ook geld nodig en ga maar weer eens wat stukjes tikken voor een paar euro in een paar bladen

Fred
Gast
Fred
Offline

Lovelock gebruikte zijn Gaia-theorie als metafoor, als model om de onderlinge afhankelijkheid en wisselwerking tussen organismes en ecologische systemen duidelijk te maken. Dat daarna allerlei figuren het steeds letterlijker namen, tot en met de conclusie dat de Aarde een soort bewustzijn zou hebben en ons kan straffen met aardbevingen (een zeer religieuze kijk) valt Lovelock niet aan te rekenen. Het zou mij niet verbazen dat menig Gaia-aanhanger werkelijk denkt dat Pandora uit Avatar of de planeet uit Solaris werkelijkheden zijn.… Lees verder »

dwk
Gast
dwk
Offline

Koekoek!

Kwam ik net toevallig tegen: Ap had z’n hielen nog niet gelicht of de ijsberg was gesmolten! Althans dat zegt Ap in z’n TED talk. Op zijn faceboek is de ijsberg geëxplodeerd. Wat wil je ook met een temperatuurshift van “minus 20 naar plus 20 graden”.
Wat er werkelijk met de ijsberg is gebeurd; is niet interessant.

Conform ons Privacybeleid maken wij gebruik van Cookies om onze website beter te laten werken. OK