Niet schrikken. Climategate.nl is er nog. Vrijdagavond viel de databaseserver van onze zeer betaalbare hosting provider een uurtje uit, maar dat had niets te betekenen. Nee, wij houden vol. We zijn in de race voor een SMOM-subsidie waarmee deze site duurzaam levensvatbaar kan worden. Wat is er dan wel loos? Vrijdag brak het nieuws dat de Amerikaanse website Climategate.com er net zo plotseling mee kapt als enkele van onze politici en ook mede vanwege de gezinssituatie. De opgaaf van redenen op de nog bestaande facebookpagina /climategatecom luidt:

I am very sorry to bring you the news today that climategate.com is shutting down.

It started out as a minor little “hour a day” hobby last December after I purchased the domain name, and it turned into a monster of a site, causing me to work on it every spare hour of my day, every day. I just could no longer justify the time spent with literally pennies to a few dollars in ad revenue coming in a day. I do very much appreciate the generous donations some people made along the way, which helped with the expensive dedicated server the huge traffic required.

I spent many hours the last two weeks trying to find a solution to keeping the site going, either putting it on autopilot somehow or making a decent revenue stream off of it. I just could not do it. Believe me, I really tried.

It wasn’t fair to my family that I had my face buried in my computer all day and night. It felt like I was on a treadmill and could not get off. And I also owed it to my family to earn some income somewhere instead of just working on “the cause” all the time.

So, that’s what happened. Again, I’m really sorry.

Thank you all for everything.

Op Wattsupwiththat.com is deze uitleg overgenomen met onderaan nog de volgende toevoeging van de man die de handdoek in de ring gooit:

This domain name had a web site with 570 posts, 6000 comments, a PR4 rating and Alexa rank of about 70,000, when I parked it on 3/11/10. I started the site in December 09. Just got burned out with such a popular site and had to move on to other things. The entire WordPress site is still on my server and will be saved for a buyer if they are interested.

First $100,000 takes it.

Wat bij Anthony Watts weer deze ietwat vileine reactie ontlokte (en alsof het niets is ook weer 124 reacties van derden):

Heh. He doesn’t know the meaning of hard work.

WUWT:

2,639 Posts 310,303 Comments

[Google Page Rank: 6/10; red]

Alexa rank:

* Alexa Traffic Rank: 13,680

* United States Flag Traffic Rank in US: 6,654

* Sites Linking In: 3,114

Nu we toch bezig zijn. Laten we onze huidige cijfers hier eens naast zetten:

Climategate.nl:

244 berichten, 2590 reacties

Google Page Rank: 4/10

Alexa rank:

* Alexa Traffic Rank: 472,319

* Traffic Rank in NL: 7,334

* Sites Linking In: 39 (Climategate.com had er 191)

Mooie hoge lat
Tja, het fanatisme van de maker van Climategate.com werpt een nieuw licht op het begrip “duurzaamheid”. Deze hardlopers blijkt een doodloper: ruim dubbel zoveel blogberichten als deze site en dat in je uppie! Climategate.nl doet met 5 vrijwillige auteurs en verschillende gastbloggers gemiddeld 2,24 berichten per dag, die gemiddeld 10,6 reacties per bericht opleveren.  Ondanks deze mooie aantallen is ook deze website alleen levensvatbaar als het lukt een serieus professionaliseringsproject op de rit te krijgen. De cijfers van Wattsupwiththat.com en de importantie van deze website als platform voor peer-2-peer review zijn daarbij een hele mooie hoge lat!

Hieronder verzamelen we in de reacties graag zo veel mogelijk redenen waarom Climategate.nl in de lucht moet blijven.