25 april: PvdA-leden stemmen tegen kernenergie

PvdA-leden stemmen tegen kernenergie

(Novum) – De PvdA blijft tegen kernenergie. In het verkiezingsprogramma wordt opgenomen dat kernenergie ‘geen langetermijnoplossing’ is. Dat hebben de PvdA-leden zondag bepaald op een partijcongres in Nijmegen.

In het conceptprogramma stond niets over kernenergie. PvdA-Kamerlid Diederik Samsom zei onlangs dat de PvdA geen taboe meer zou moeten leggen op kernenergie. Milieuorganisatie Greenpeace vreesde dat de PvdA daarmee de deur openzette naar de bouw van een nieuwe kerncentrale.

De PvdA-leden bepaalden dat in het verkiezingsprogramma wordt opgenomen dat kernenergie op de lange termijn geen oplossing is, zolang de problemen rondom nucleair afval blijven bestaan.

Greenpeace voerde zondagochtend actie bij het PvdA-congres. Medewerkers deelden ansichtkaarten uit waarop de nieuwe PvdA-leider Job Cohen badmintonnend stond afgebeeld voor een kerncentrale in Zeeland, met de tekst ‘Groeten uit stralend Zeeland’.

Bron: binnenland.nieuws.nl

Door | 2010-05-24T01:59:39+00:00 29 april 2010|2 Reacties

2 Reacties

 1. Matthijs 29 april 2010 om 16:08- Antwoorden

  Geen kolen, geen gas, geen olie en geen kern energie,.. wat dan wel?

  Wind energie doet het maar soms.

  Zonne energie doet het ook maar soms.

  Bio massa alleen als we als ons eten verbranden.

  Ik stel voor dat we alle mensen die op de PvdA stemmen afsluiten van de eerstgenoemde en aansluiten op de laatst genoemde.

  Kijken hoeveel kiezers nog leven bij de volgende ronde.

 2. […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door CassandraTroy, Climategate. Climategate heeft gezegd: >: 25 april: PvdA-leden stemmen tegen kernenergie http://bit.ly/cmE1Uf #klimaat […]

Geef een reactie