Komende maandag is de hoorzitting van de vaste kamercommissie VROM die wordt voorgezeten door de CDA-er van agrarische komaf Ger Koopmans. Het definitieve programma zie je via deze link. Jammer is het dat het uiteindelijk niet is gelukt een live video conferentie op te zetten met John R. Christy, de hoeder van de op satellietwaarnemingen gebaseerde temperatuurdataset van de University of Alabama at Huntsville (UHA).

Ethicus en humanist
In de oorspronkelijke programmering, waarin ook een inmiddels geschrapte videoconference met Richard Tol was opgenomen, had Christy de afsluiting gekregen. Die eer valt in de nieuwe programmering ten deel aan Maarten Hajer, directeur van het PBL, PvdA’-er en geschoold in politicologie en planologie. Het is te hopen dat alle deelnemers aan de hoorzitting even de moeite nemen onderstaande zes video’s te bekijken. Dan weten we wat we missen. Christy is namelijk niet alleen eminent klimatoloog, maar vooral ook een ethicus en humanist van het fijnste soort.

Reacties en tips
Ik neem me voor in de hoorzitting enkele malen te verwijzen naar de opvattingen van Christy. Graag jullie reacties op onderstaande video’s en tips voor de hoorzitting!

CO2 Science – The Morality of Climate Science

Bekijk hieronder de overige 5 video’s

CO2 Science: CO2: the ungirding of modern science

Van CO2 Science: Climate Crisis Comfort Zone

College

Televisie-interview

Wolf Blitzer Situation Room Debat met Gavin Schmidt