spiegelsurvey

Laten we hieronder een Paasdiscussie openen over een spitse maar niet vernietigende achttrapsraket in Der Spiegel Online International gepubliceerd op 1 april 2010.  Hieronder de acht “hoofdstukken” van Marco Evers (geen Nederlander), Olaf Stampf en Gerald Traufetter in het Engels. In het Duits verschenen dezelfde artikelen al op 29 maart (link).

Afspreken
Laten we de gewonnen inzichten afzetten tegen het felle uitvoerige commentaar van 1 april in WISSENSlogs van de hand van niemand minder dan de Duitse klimaatpaus Stefan Rahmstorf: “Klimaforscher-Basching beim SPIEGEL” (niet beschikbaar in het Engels). Laten we afspreken dat ieder in zijn of haar reacties duidelijk met een nummer aangeeft op welke van de acht hoofdstukken de reactie betrekking heeft. Het gaat om zoveel tekst dat het prettig is als iedereen de voor hem of haar relevante passages kopieert en in de reactie plakt.