Scheidend GroenLinks Tweede Kamerlid Kees Vendrik wil het er zo vlak voor de verkiezingen toch nog even doorheen drukken: een belasting op kolen.

Nederland zal dan als enig land in Europa een belastingmaatregel invoeren met als doel de CO2-uitstoot van kolencentrales in Nederland te beperken. Daarmee heeft het niets geleerd van de zo faliekant mislukte en gelukkig teruggedraaide vliegtax. Ook toen voerde Nederland als enig land een milieubelasting in, die nergens op gestoeld was. We weten hoe dat afgelopen is. De Nederlandse economie ging voor miljoenen de kuikebak in. Dat noemen ze bij GroenLinks dan ‘Zin in de Toekomst’.

Buiten het feit dat Nederland met een kolenbelasting opnieuw onnodig het beste jongetje van de Europese klas wil zijn, kleven er tal van andere nadelen aan zo’n belasting.

Lees hele artikel -> dagelijksestandaard.nl