Mooi verhaal hieronder. Goed voor dikke subsidies. Maar… aan het einde staat de enige waarheid als een koe: als het lukt het weer op korte termijn beter te voorspellen, kunnen slachtoffers door hittegolven worden voorkomen. Een mooi voorbeeld van hoe de “klimaatmode” wetenschappers van de straat houdt. De hoofdconclusies zijn de return on investment voor de overheid. Hun waardevolle bijdragen staan in een voetnoot. Nu ja, waardevol? Deze had ik zelf ook nog wel kunnen verzinnen.
Hajo

Opwarming zal vooral mensen rond Middellandse Zee treffen

Mensen in steden rond de Middellandse Zee zullen in Europa het meest te lijden hebben onder een klimaatverandering. Wetenschappers verwachten in steden als Athene, Rome en Marseille meer hittegolven dan vroeger.

Op basis van hun voorspellingen zouden de hittegolven het ergst worden tijdens de zomers van 2071 tot 2100. Dan zou het gebied rond de Middellandse Zee door drie hittegolven per zomer getroffen kunnen worden. Tussen 1961 en 1990 lag het aantal hittegolven op slechts eentje om de drie jaar. De andere delen van Europa zullen minder fel lijden onder de opwarming van het klimaat.

Lees hele artikel -> demorgen.be

Lees Duitstalig persbericht: idw-online.de