Als je de komende tijd als scepticus – denk bijvoorbeeld aan Rochard de Mos in een kamerdebat – ineens overdonderd wordt met alarmistisch feitenmateriaal, dan zou dit kunnen liggen aan de gratis iPhone app van Skeptical Science – Getting Sceptical about Climate Scepticism. Uitgebreide weerleggingen van alle kwesties die door sceptici te berde worden gebracht zijn nu met en paar kliks op je iPhone scherm (sinds 2 weken heb ik hem) tevoorschijn te toveren.

Heb je geen iPhone? Bekijk de lijst dan eens ouderwets via je browser op een PC (wat was dat ook al weer?). Knap werk van de Australiër John Cooks, die verder gaat waar Grist ophoudt (zie: How to talk to a skeptic). Hoe staat het met de kwaliteit of betrouwbaarheid van de overdonderende antwoorden? Begin eens bij de weerlegging van de weerlegging van de hockeystick. Dan heb je een beeld.

Help mee de top 10 climate iPhone Apps op te stellen!

Een beetje zorgelijk is dat als je in de App Store zoekt op climate er wel 50 alarmistische apps langskomen, terwijl ik geen sceptische apps tegenkom. App ontwikkelaars met hart voor de zaak mogen zich dus bij mij melden!

Afsluitend een oproep aan alle lezers van dit blog om relevante apps (milieu, klimaat, duurzaamheid) in de reacties op dit topic met elkaar te delen. Als er flink wat binnen is maak ik een top 10.