NOVA hard voor IPCC en windmolens

[silverlight: http://embed.player.omroep.nl/sle/ugslplayer.xap, 530, 306, version=sl.1.8.4#episodeID=11337687]

Genieten gisteravond na de presentatie van het IAC-rapport over het IPCC en gegeven de duisterheid die de formatie omgeeft. Fresco en Dijkgraaf eindigen hun artikel in de Volkskrant ook met een pleidooi voor meer “investeringen in kennis in ons land en daarbuiten” en noemen dat “een mooie uitdaging voor een nieuwe regering van welke politieke signatuur dan ook.” Ofwel: een openlijke erkenning dat we het gewoon nog niet weten met het klimaat!

PS Later vandaag interview ik Louise Fresco!

Door | 2011-04-10T22:16:02+00:00 31 augustus 2010|5 Reacties

5 Reacties

 1. Paul van Egmond 31 augustus 2010 om 14:23- Antwoorden

  WTF? Twan Huys noemt het 'een grote fout in het IPCC-rapport' dat de helft van Nederland 'onder water zou komen te staan' maar nu maakt hij de fout zelf. Want hoewel Nederland maar voor >20% onder de zeespiegel ligt (het IPCC claimde 50%), loopt er nog eens >20% gevaar door overstromingen van rivieren. De bewering 'NL voor de helft onder water' is dus wel degelijk plausibel, en dat is ook wat het IPCC-rapport had moeten zeggen.

  Hoe erg is het dat Twan deze fout maakt?

 2. Danny 31 augustus 2010 om 16:10- Antwoorden

  Is er al een keer een item gemaakt wat kerncentrale Dodewaard nu werkelijk kost en oplevert? Met kernenergie blijven we nog steeds afhankelijk van het buitenland!

 3. […] PS, Voor een ‘diplomatieke’ toelichting op het rapport van Robbert Dijkgraaf, co-voorzitter van het IAC, in NOVA zie hier. […]

 4. baksteen 31 augustus 2010 om 20:06- Antwoorden

  ja, ja, Nova trimt de zeiltjes alweer bij naar de nieuwe coalitie, blijkbaar hebben ze al voldoende vertrouwen in de haalbaarheid van deze formatie en dat de wind uit een andere hoek gaat waaien.

 5. De woedende Kok 1 september 2010 om 10:50- Antwoorden

  Mooi ook, die windmolengozer die met wallen onder z’n ogen als autobanden meedeelt dat ‘alles kapot gaat’ als ze de subsidie eraf trekken. Dat wordt door de papieren windmolenadvocatuur hier en elders nogal eens bestreden.

Geef een reactie