Als blogger denk je twee keer na voor je een titel boven je artikel zet. Bij bovenstaande titel heb ik vijf keer nagedacht. En toch hou ik staande dat dit videofragment uit het RTL4 Journaal van 26 oktober 2010 enig en alleen kan worden samengevat met de twee pregnante woorden “groen fascisme”. Hoe halen de journalisten die dit item hebben gemaakt het in hun botte hersens om het aanleggen van een tweebaans asfaltweg op de plek van een huidige even brede onverharde weg kritiekloos neer te zetten als een ecologische ramp?

Leven en dood
OK, de makers laten met een slap aftreksel van wederhoor in het midden van het item een bewoner van een dorp langs de weg aan het woord. Die is enthousiast over de asfaltering. Logisch want het kan als je kind een blindedarmontsteking heeft het verschil uitmaken tussen leven en dood. Om nog te zwijgen van iets banaals als kans op economische en persoonlijke ontwikkeling. Maar nee daar wil de westerse milieubeweging toch niets van weten. Leeuwen en gnoes gaan voor en de RTL4 redactie ervaart dit niet als een problematisch standpunt.

Nieuwsgierig?
Neem je aanstoot aan mijn interpretatie? Laat het dan rusten en ga niet verder op de weg van Godwin’s Law. Ben je daarentegen geprikkeld en nieuwsgierig geworden? Oriënteer je dan eens op enkele van de professioneel gemaakte online docu’s van het Larouche Political Action Committee, dat zich erop toelegt om de geschiedenis van het groene fascisme aan de kaak te stellen om onze blauwe planeet uit haar groene kluisters te bevrijden en de weg voor ongebreidelde ontwikkeling en welvaart vrij te maken.

Vier woorden
Vind je deze politieke stroming ook weer te extreem? Bekijk het dan door de vrolijke bril van The Rational Optimist en stel vast dat de milieubeweging ook gekenschetst kan worden zonder in de valkuil van Godwin’s Law te stappen met de vier woorden “not evil just wrong“. Heb ik me ten langen leste toch nog bedacht! LOL.

Hieronder 3 video’s van Larouche beginnend met een toepasselijke over Afrika…

The extended NAWAPA Project: The possibilities of Africa

Global Warming – British for Genocide

To conserve man