Afgelopen zondag is deze website verhuisd van het zeer betaalbare en betrouwbare maar niet gespecialiseerde hostingdiscounter.nl naar de WordPress specialist hosting.ber-art.nl. Direct al zijn de laadtijden meer dan gehalveerd van 5 tot 6 naar 2 en soms zelfs 1,4 seconden. Dit zal de komende tijd verder worden verbeterd tot we een supersnelle site hebben. Met dank aan eigenaar Berrie Pelser die ons uit filantropische overwegingen een Standaard WordPress hosting pakket biedt voor de prijs van een Lite en aan Theo Wolters die de kosten van de verhuizing en de eerste 8 maanden hosting voor zijn rekening neemt.

Grap

De grap bij deze migratie is dat de wordpress specialist Berrie Pelser even in de waan verkeerde dat wij een alarmistische site waren. Mijn reactie aan Paul van Egmond van vorige week had hij zeker gemist:

@Paul van Egmond: we gaan naar wordpress specialist http://hosting.ber-art.nl/wordpress/ die ons ook een stukje gaat sponsoren. Op de site van het bedrijf zie ik noch iets over groen (greenwash) noch iets over filantropie en/of natuurliefde. Het eerste juich ik toe zul je begrijpen, het tweede is een minpuntje. Een minpunt dat ik de eigenaar niet kwalijk neem want ten aanzien van filantropie geloof ik in het “model Bill Gates”: zorg ervoor dat je een gunstig belastingklimaat hebt voor de rijken en vooral voor de superrijken en creëer een cultuur waarin de superrijken als vanzelf gulle gevers worden.
Anyway: ik ga ervan uit dat de servers van Ber-Art op grijze stroom draaien en daarmee is een mooi stukje CO2 uitstoot veilig gesteld en wordt deze site dus weer wat groener. Want wat er ook op ons afkomt via een hogere co2-concentratie –  watersnoden, aardbevingen, tsunami’s, vulkaanuitbarstingen, meteorietinslagen, varkenspestepedimiën, onvruchtbaarheid – een ding is zeker: meer CO2 = meer groen.

En dus stuurde Berrie me gisteren trots het linkje naar www.cleanbits.nl/client/hosting.ber-art.nl. Jawel, van de servers waarop deze site draait wordt de CO2-uitstoot nu gecompenseerd. Toen ik Berrie uit de droom hielp en aangaf dat ik hen met betrekking tot klimaat nog wel zou bijpraten, reageerde hij:

Oh maar ik ben het helemaal met je eens ik dacht juist dat jullie het met Al Gore eens waren J
Ja, die cleanbits slaat idd nergens op maar als het een klant op levert heeft het al wel nut J en ik weet dat er klanten naar kijken.

Wat duidelijk maakt dat greenwashing inmiddels al tot in het MKB, nee tot op ZZP-level, is doorgedrongen (Ondertussen lijkt de nieuwe BP chef Dudley zijn rug wel recht te houden tegen de terreur van de publieke opninie – zie artikel).

Klimaatlobby’st
Het goede nieuws is dat de hersenactiviteit van de auteur van dit stukkie en mijn vingermotoriek en mijn kachel naast mijn bureau gewoon niet-groengewassen groene plantenmest CO2 produceren en zullen blijven doen. Ter compensatie rijd ik ook nog eens geen Prius en ben ik afgelopen weekend met het vliegtuig 3 dagen wezen skiën. Ik begin wat dat betreft zowaar nog op een klimaatlobbyïst te lijken. LOL.