Het was voorspeld, maar de nieuwe realiteit in Amerika voelt toch even onwerkelijk als de Climategate hack van nu bijna een jaar geleden. Een overzicht van de headlines:

Andrew Wheeler zet voor Climatedepot op een rij dat vrijwel alle democratische congresleden die tégen Healthcare stemden maar voor Cap-and-Trade zijn weggestemd (zie artikel). Dat bewijst dat de afgelopen verkiezingen het karakter hebben van een referendum over het klimaatbeleid. Joe Romm trekt de tegenovergestelde conclusie in diverse postings op zijn blog Climateprogress.org. Wel ziet hij de kansen op klimaatbeleid kelderen.

Paul Chesser verwijt Obama een onjuistheid in zijn persconferentie: Obama stelde dat EPA CO2 al als milieuverontreinigende stof had aangemerkt, terwijl de werkelijkheid is dat EPA hier nog over moet beslissen (zie artikel).  Christopher Mims zegt weinig subtiel op grist.org dat hij het zou begrijpen als klimaatactivisten een pistool in hun mond zouden stoppen om een brain slushy te maken. Hij verwacht de komende tijd veel congressional hearings waarbij klimaatwetenschappers zich zullen moeten verantwoorden.

Thinkprogess.org komt met een overzicht van alle “extreme” standpunten van alle nieuwe republikeinen in het congres, waarbij je ook ziet dat de helft van hen global warming denier is en 86% tegen elke klimaatwetgeving is. Op Politico wordt het hele klimaatbloedbad breed uitgemeten. Andrew Revkin is bang dat de klimaatwetenschap hard getroffen zal worden door een stop van overheidsgelden in The Real Threat to Science in the New Political Climate.

Revkin beveelt op zijn beurt aan:

Tom Yulsman at CEJournal: “The Climate Votes Last.”

Matthew Nisbet at Age of Engagement: “Eye on 2012: A Post-Partisan Plan to Engage the Public on Climate Change.”

David Roberts at Grist: “On the Quest to Keep Politics Out of Climate Science.”

Bryan Walsh at Time Magazine’s Ecocentric blog: “How much did cap-and-trade hurt the Democrats?”

Er zijn lichtpuntjes voor de “warmists” zoals de alarmisten in Amerika worden genoemd. Zo is in California het Prop23 referendum tegen de al ingevoerde klimaatwetgeving weggestemd. Wattsupwiththat veegde voor de verkiezingen al de vloer aan met de leugenachtige campagne van de winnende duurzaamheidsfanaten (zie artikel).