Vanochtend breaking op BNR Radio: Jaarlijkse VN klimaatconferentie werkt niet. Het artikel valt aan de vooravond van Cancun met de deur in huis:

De vroegere klimaatchef van de Verenigde Naties, Yvo de Boer, vindt dat er een alternatief moet komen voor de grote internationale klimaat-conferenties, die elk jaar worden gehouden.

Ik beperkt me ertoe deze “Et-tu-Brute”-move van de veilig bij KPMG gelandde rasopportunist toe te juichen. Steven Goddard meldt dat de VN zojuist officieel bekend heeft gemaakt dat het vijfde IPCC-rapport nog veel erger zal worden (zie artikel). Maar volgens Yvo en de rest van de wereld met gezond verstand doet dat er allemaal niet meer toe. Yvo stelt voor dat de G8 de CO2-kar moet gaan trekken. En dan zijn we het weer hartgrondig met Greenpeace eens dat op BNR als commentaar geeft dat juist de G8 nooit het einde van carbon zal bespoedigen.

Hieronder de rest van het BNR-artikel met de audio link erbij.

(artikel vervolg)

De Boer, tot begin dit jaar nog in dienst van de VN, zegt op BNR dat het de vraag is of de Verenigde Naties die conferenties nog wel moeten organiseren. Volgende week begint in het Mexicaanse Cancun de volgende internationale VN-klimaatconferentie. De Boer erkent dat zijn verwachtingen niet hooggespannen zijn.

De klimaat-top in het Mexicaanse Cancun, die volgende week begint, dreigt te mislukken. Net als in Kopenhagen vorig jaar wordt er opnieuw geen akkoord verwacht over het terugdringen van de CO2-uitstoot. Moet je dan nog wel van dit soort conferenties organiseren? Volgens de Nederlander Yvo de Boer, die de conferenties tot vorig jaar leidde, ligt het mogelijk ook aan de Verenigde Naties zelf.

Volgens hem kunnen de industrielanden ook afspraken maken over CO2-reductie op de G-8 of de G-20. Volgende week begint in het Mexicaanse Cancun de volgende internationale VN-klimaatconferentie. De Boer erkent dat ook zijn verwachtingen over deze top niet hoog gespannen zijn.

Via deze link bereik je de audio van het gesprek met De Boer.