Climategate is jarig


Climategate, ons blog vierde gisteravond in de warrroom van Marcel in de Jordaan een klein feestje. We zijn sinds het uitbreken van Climategate, de hack van emails van de Climatic Research Unit één jaar oud geworden. En dat was een etentje waard.

Als afsluiting bij de redactievergadering een verjaardagstaart met één kaarsje. Helaas kon Hans Erren er niet bij zijn, het treinverkeer lag plat. Maar Theo, de aanwinst die zich in de loop van het jaar bij ons aansloot en oprichter Hajo konden het kaarsje ook uitblazen zonder Erren’s geofysische bijstand. Bij deze dank aan alle reageerders die ons het afgelopen jaar volgden en steunden.

Marcel had een vermoeiende week achter de rug...

Keerpunt
Wij geloven dat Climategate een keerpunt zal zijn in de klimaatwetenschap, waarbij toonaangevende klimaatwetenschapppers dankzij de inhoud van de emails hun onaantastbare positie verloren. Maar dat Climategate ook een uitweg biedt naar een meer gebalanceerd beeld, waarin ook critici welkom zijn. Ieder weldenkend mens zal daar blij mee zijn.

De warroom waar Marcel zijn boek uittikte en de feiten boven tafel haalde, een historische plek

Succes
Het blog heeft in haar korte bestaan toch een aantal succesjes gehad. We kregen vlot vele reageerders en volgers, namen deel aan de Tweede Kamerhoorzitting op 19 april, brachten nog verschillende klimaatfouten aan het licht uit het IPCC rapport en last but not least: Marcel kreeg de laatste duw om zijn boek nu echt te verwezenlijken, met hulp van uitgever Maarten Carbo van Paradigma uit ons netwerk en inhoudelijke hulp van mijn persoontje wat de biologische kant van het verhaal betreft.

Media springen op Staat van het Klimaat
Het boek is nu al een groot mediasucces. Lees vandaag het verrassend positieve interview met Marcel in de Volkskrant. Simon Rozendaal beveelt het boek al aan op Elsevier Video, waarvoor dank Simon. Hij was toch jaren de eenzame aanjager in media van kritiek op alarmisme. Kijk verder op Marcel’s Staat van het Klimaat hoe alle media in Nederland het boek oppikken.

De geloofwaardigheid van het klimaatalarmisme anno 2010. Foto op de zelfde dag genomen op Zorgvlied