Het enige wat niet lachwekkend is aan Cancun, door Marc Morano terecht omgedoopt in CanCON, is de historische parallel met de gruwelijke rituelen van de Azteken die jaarlijks gemiddeld 250.000 onschuldige lieden het hart uitrukten om de weergoden mild te stemmen. Archeologen hebben bedacht dat de trappen van de Azteekse piramiden zo stijl zijn opdat de nog stuiptrekkende lijken vanzelf naar beneden rolden. Wat mij betreft symboliseert de Greenpeace-ballon die deze dagen langs deze trappen zweeft de zielen van de 1 miljoen jaarlijkse malariadoden die de moderne milieubeweging op instigatie van wijlen opperpriesteres Rachel Carson aan haar goden offert om moeder natuur mild te stemmen.

Is er dus nog wel wat te lachen? Jawel:

Als we nu nog niet genoeg gelachen hebben, smul dan ook van onderstaande video…