Op internet gonst het ineens van de geruchten dat het gigantische olielek van BP in de Golf van Mexico de golfstroom zou hebben verstoord. De huidige ijzige temperaturen zouden ermee samenhangen. Ik heb helaas nu niet de tijd om een serieuze studie te maken van al deze verhalen. Ik kan het huidige weer in Europa prima herleiden aan de hand van de inzakkende zonne-activiteit. Ik heb deze nieuwe hypothese niet nodig. Graag zie ik dat de mede-bloggers en reageerders hier – geofysicus Hans Erren voorop – hun licht eens op dit indianenverhaal schijnen.

Waar ik bij deze alvast afstand van neem is de suggestie dat BP als veroorzaker van global warming het olielek bewust heeft gecreëerd en heeft laten escaleren om dankzij de aldus veroorzaakte koude fase door te kunnen gaan met oliewinning.  Dat is mij vele bruggen te ver. BP weet ook beter dan dat. De hele oliewereld weet beter dan dat. Zij weten allemaal dat CO2 onschuldig is.

Quote Noor van Andel, voormalig onderzoeksdirecteur Akzo:

Ik ken geen enkele onderzoeker bij Shell die in AGW gelooft.

Kortom: graag even het complotgezeur er buiten laten en puur even focussen op de fysica. Zie ook alle gerelateerde video’s bij de bovenstaande. Het zijn er honderden. Het is tenminste een major Internet event.