Windmolens maken meer kapot dan ons lief is

Zondagavond 19 december 2010. Puike journalistiek van Sven Kockelmann in KRO Brandpunt. Windmolens is windhandel en maakt zoals deze video laat zien meer kapot dan ons lief is. En ooohh wat is die Maxime Verhagen een ….

Hieronder deel 2 van het item

En nu snel allemaal ons abonnement bij Greenchoice opzeggen!

Door |2010-12-20T23:28:24+00:0021 december 2010|56 Reacties

56
Reageer op dit artikel

avatar
  
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouthzonboemokg
Afbeeldingen
 
 
 
Andere bestanden
 
 
 
55 Reacties
0 Discussies
0 Volgers
 
Grootste discussie
Meest gelezen reactie
27 Auteur reacties
VlieggekOok BoosroelofAlex BLeClimatique Recent comment authors

  Abonneren  
Abonneren op
LeClimatique
Gast
LeClimatique
Offline

@Jan Groen, het is helemaal geen natuurlijke overgangsfase naar windenergie. In bijna alle gevallen uit de geschiedenis was er een alternatief dat aantrekkelijker, eenvoudiger of goedkoper was. De overgang van paard en wagen naar auto, van stoom en kolen naar olie, van kaars naar gloeilamp. Windenergie is niet zo'n natuurlijke overgang. Het wordt op allerlei mogelijke manieren doorgedrukt en gesubsidieerd. Net als het verbieden van de gloeilamp terwijl de aangeboden opgedrongen alternatieven nog allerlei problemen hebben. LED en spaarlampen hebben… Lees verder »

Rypke Zeilmaker
Gast
Rypke Zeilmaker
Offline

Verhagen:Domheid is niet links of rechts maar universeel Hier rest voor de bewoners van Urk alleen nog gewapend verzet tegen de subsidietirannie en botte machtspolitiek Complimenten voor KRO. HEt windpark in de NO-polder levert weer een tiental subsidiemiljonairs op, zoals die ook al in Noord Holland bestaan. Ook aardig dat de overheid boeren onder het mom van Natura 2000 terroriseert vanwege vermeende natuurschade, maar wel windmolens plaatst in Natura 2000-gebied, en dan ook nog in een belangrijk vogelgebied. Als de… Lees verder »

LeClimatique
Gast
LeClimatique
Offline

Wanneer komt dit soort beerputten nu eens verder en meer uitgebreid in de mainstream-media. Zo'n enkele eenzame documentaire is veel te gauw weer vergeten. Dit moet zo groot en omvattend in het nieuws totdat men schamend met de staart tussen de benen afdruipt. Het gaat om honderden euro's per gezin naar de windmolens.

Alex B
Gast
Alex B
Offline

Het plan Lievense uit de jaren '80, kent u het nog? Rond het IJsselmeer (of een deel ervan)de dijken flink verhogen, waterturbines plaatsen, overdag het water gebuiken om stroom op te wekken, 's nachts de overcapaciteit van de conventionele centrales gebruiken om het water weer terug te pompen, eventueel aangevuld met windmolens op de dijken. Op die manier kan je de grilligheid van de stroomleverantie weer een stuk egaliseren. Maar een plan van een dergelijke infrastructurele omvang zal in Nederland… Lees verder »

roelof
Gast
roelof
Offline

@ subsidie-miljonairs als ik het goed begrijp zit het zo: om windenergie te promoten heeft de regering een subsidieregeling in het leven geroepen, maar die is kennelijk zo riant dat geld als het ware vanuit de belastingpot rechtstreeks wordt geschoven naar de zakken van boeren in de NO-poder; als we het dan over die subsidiemiljonairs hebben, waarom gaan we daar dan niks aan doen? waarom moet de hele regeling dan worden afgeschaft? waarom kan er geen betere regeling komen? er… Lees verder »

roelof
Gast
roelof
Offline

@ matthijs:

"Als de vraag groter is dan het aanbod, stort de spanning op het net in elkaar"

ik heb niet meer natuurkunde dan de derde klas gehad, wellicht kun je me dit nog even uitleggen?

Ook Boos
Gast
Ook Boos
Offline

@Roelof,

Je moet stroom net zien als water, als er veel gebruikt wordt, gaat de waterdruk omlaag. Stroom heeft in het transport echter wat bijkomende nadelen ten opzichte van water en daarom is een vrij nauwkeurige regulatie van de elektrische spanning essentieel.

roelof
Gast
roelof
Offline

@ Ook boos in een artikel in trouw las ik dit: "In de tussentijd gaat Eneco door met het verduurzamen van de energievoorziening. Rameau: „Wij willen dat vooral doen met windmolens op zee. Dat is in onze contreien het meest kansrijk. Wind waait echter niet altijd zodat je bij gebrek aan wind, en dus energie, een back-up moet hebben. Dat is deze gascentrale. Dit is een flexibele gascentrale die je naar believen aan en uit kunt zetten. Dat kan met… Lees verder »

Ook Boos
Gast
Ook Boos
Offline

Beste Roelof,

Die flexibele gascentrale is de hele essentie van windmolenenergie. Zonder die snel opschakelbare gascentrales zijn windmolens al direct verdoemd. Verdiep je er zelf wat meer in en je komt tot de conclusie dat deze gascentrales inefficiënt zijn in vergelijking tot kolen- en kerncentrales. Ze zijn echter wel nodig om de onbalans in de elektriciteitsleverantie te voorkomen. Door die windmolens moeten echter meer van die kostbare en inefficiënte gascentrales gebouwd worden.

Vlieggek
Gast
Vlieggek
Offline

Die flexibele gasturbine-centrales in combinatie met windturbines werken averechts. Ik ken een van de hoofdtechnici van de nieuwe "flexibele" gasturbine-centrale, net noordelijk van Lelystad, heel goed. Deze vertelde mij dat deze "flexibele" centrale er 2 uur 30 minuten voor nodig heeft om op 60% vermogen te komen, en 5 uur om op 100% vermogen te komen. Daarom draait deze centrale bijna constant op 60%. Windturbines vallen regelmatig terug van 70 tot 100% capaciteit naar bijna 0 % in een tijdsspanne… Lees verder »

Conform ons Privacybeleid maken wij gebruik van Cookies om onze website beter te laten werken. OK