Gezellig meedoen

Onbenul is beswel hip en cool in onze Brave New World Order. Dus als je een demonstratie daarvan geeft, doe het dan goed moeten de stagiaires bij De Pers hebben gevoeld, toen ze gisteren ‘2011 wordt echt een groen feest’schreven over de Coalitie Biodiversiteit.

In dit bericht vegen ze de geijkte feitelijke onwaarheden als ‘de afgelopen 50 jaar stierven meer soorten uit dan ooit tevoren’ op één hoop met de volgende attributen

    – Nieuwe hippe kleding waarmee je biodiversiteit bewaart
    – de biodiva die recepten via hyves en twitter geeft om biodiversiteit te redden met knolselderij
    – meer odes aan het duswelbeswel hip en toch duurzaam zijn waarmee je ‘de biodiversiteit redt’(wat dat ook moge zijn).

Maar er bestaan beweringen, die de hooggespannen verwachtingen van Biodiversiteit verder aandikken. En ze zijn al in 1992 door 187 landen ondertekend als leidraad voor beleid, waaronder Nederland.

‘Als Biodiversiteit goed wordt aangepakt zal het leiden tot vrede en vriendschap tussen de staten’.


Cool!
Biodiversiteit voorkomt oorlog, volgens de Verklaring van Rio, Agenda 21. In Rio werd ook afgesproken meteen maar even het wereldklimaat te beschermen.

I shit you not. (Engels!)
Twee conclusies. De pacificatie van de milieubeweging is een voldongen feit, en de rubriek ‘de betere wereld’ is daarvan een dagelijkse uiting. Verder: Het valt de beide stagiaires te vergeven dat ze zich van onwaarschijnlijk vocabulaire en lege beweringen bedienen voor de gezelligheid. Dat is al jarenlang de internationale norm.