Vandaag lezen we op Telegraaf.nl:

URK –  De bevolking van Urk wordt opgeroepen op 27 januari massaal naar het Binnenhof in Den Haag te reizen en daar protestliederen te zingen tegen het windmolenpark dat voor de kust van het voormalige eiland moet verrijzen. Dat zei initiatiefnemer en SGP-raadslid Jan Hakvoort maandag.

De 19e-eeuwse Urker vuurtoren

Onder leiding van ‘dirigent’ Jaap Kroon, de burgemeester van Urk, willen de Urkers met hun zanggeluid de overheid bewegen nogmaals kritisch te kijken naar het park en de mogelijke alternatieven. Ministers Maxime Verhagen (Economische Zaken) en Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) keurden begin januari het plan goed voor 86 windmolens voor de deur van Urk.

Volgens Hakvoort kunnen de windmolens over meerdere locaties worden verdeeld en moet daar naar gekeken worden. Met de liederen wil hij daar de aandacht op vestigen.

Bij deze nu de oproep om voor de Urkers een treffend klimaatlied te schrijven. Graag posten in de reacties. Het mooiste lied belonen we met een CD met Urker vissersliederen. Hieronder ter inspiratie enkele global warming liederen van de Minnesotans 4 Climate Change (erg actueel nu Minnestota de koudste week van de winter ingaat):