De Europese Commissie heeft de afgelopen jaren teveel de nadruk gelegd op financiering van klimaatonderzoek. Dat stelde prof. dr. Philippe Quevauviller, scientific and policy officer van de DG Environment van de Europese Commissie op 31 januari  bij de accreditering van het IVM-lab van de VU in Amsterdam.

Volgens Quevauviller- die beslist over de verdeling van gelden voor milieuonderzoek van de Europese Commissie- zal die overvloedige financiering van klimaatgerelateerd onderzoek de komende jaren weer worden teruggedraaid, ten gunste van ander milieuonderzoek.

Nu moeten zelfs genetici in hun onderzoeksvoorstel tribuut betuigen aan de CO2-gedreven opwarmingshype, willen ze EU- geld krijgen. Dat zou straks dus geschiedenis kunnen zijn. Ik probeer hem al dagen te pakken te krijgen in Brussel, om een officieel document los te krijgen waar dit nieuwe beleid zwart op wit staat. Dit was alleen een mondelinge mededeling,  en kan vanwege politieke gevoeligheid dus worden teruggenomen. Maar het zou toch een keerpunt zijn.