Standbeeld van democratie met augmented reality op Al Tahrir Square

Aan de vooravond van de Statenverkiezingen in Nederland moeten alle politici zich KAPOT SCHAMEN die ooit hebben gerept van “CO2-reductie om minder afhankelijk te worden van schurkenstaten”. Dat klinkt zo nobel en zo logisch. Even logisch als het bespottelijke idee van lokale energieopwekking en lokale voedselproductie, terwijl in de middeleeuwen als karavanen met slachtvee van Groningen naar Parijs trokken. En ook de zijderoute had verdomd weinig met lokale productie van doen. Of de VOC.

Iedereen die iets van economie snapt of tenminste ter lering ende vermaak Mat Ridley’s Rational Optimist heeft gelezen, die weet dat we alles maar dan ook alles te danken hebben aan specialisatie en handel. Onze vrede danken we eraan. Onze welvaart. En onze individuele vrijheid. En dus is er ten aanzien van de wereldvrede maar één juiste weg en dat is wereldwijde vrijhandel en globalisatie. En dus is er ten aanzien van voedselproductie en energievoorziening maar één ethisch juiste keuze en dat is handel en transport van de plekken waar “het” makkelijk, goedkoop en snel gaat, naar de plekken waar “het” wat lastiger gaat. En dus is er voor Nederland maar één logisch en welvaartbrengende energiestrategie (naast het opstoken van ons goddelijke aardgascadeautje): steenkolencentrales op zee voor goedkope productie en Europese export. Niet 1van die dingen maar wel 10 of 100! Laat de Fransen maar eens zien dat steenkool puntje bij paaltje goedkoper is dan kernenergie.

Beatrix
Maar om in de hoek gedreven door de falsificatie van de AGW-hypothese ten laatsten leste op het bastion te klimmen van “CO2-reductie om minder afhankelijk te worden van schurkenstaten”, dat is dus een stuk of 10 schurken en tirannen (kopje thee mevrouw Beatrix?) hun zin geven (want die verkopen hun olie toch wel) ten koste van honderden miljoenen arme zielen die zoals nu wel blijkt, diep in hun hart helemaal geen jihad willen, maar gewoon een baan, een huis, een auto en een TV. En – voor al die jongemannen die we de laatste weken op de buis zien – instinctief gewoon een vrouw om een nestje mee te bouwen. Het is allemaal voortplantingsinstinct en Darwin. En de specialisatie (selectie) en handel – en niet Blut und Boden – brengt ons de welvaart én vrijheid in enige volgorde.

Klimaatkatzwijm
En dus is de enige juiste ethische energiepolitiek: zo veel mogelijk handel met de Arabische staten en hen en passant zo veel mogelijk laten zien en ruiken en proeven van onze fijne westerse cultuur. En ze met alle middelen helpen die schurken van hun troon te stoten. Zodat ze – even democratisch als wij met ons gas – de oliedollars voor welvaartsgroei kunnen gaan inzetten (maar dan zonder Joop den Uyl mag ik hopen). Dan verdwijnen de oliemiljarden niet langer op buitenlandse bankrekeningen en in bedouïnententen, maar dan gaan we op zeker moment merken dat die miljoenen nu aan de wereldmarkt deelnemende consumenten (lees: democraten) ook televisies en auto’s van ons willen kopen (als de Chinezen ons niet voor zijn – waar ik bang voor ben vanwege ons collectieve klimaatkatzwijm).

Kortom: dus niet alleen het verbod op DDT is een grotesk “Wir haben es nicht gewusst” waarmee de moderne links intellectueel met milieubevlogenheid een post-moderne holocaust op zijn geweten heeft. Nee, ook dat riedeltje van “Minder afhankelijk van schurkenstaten” is minstens een Kafkaesk “Wir haben es nicht gewusst”, waarmee de klimaatkliek bereid was geweest het Westen op slot te gooien, daarmee honderden miljoenen gewone Arabieren aan hun lot over latend en, dat is de adder onder het protectionistische gras, ook de westerse burger uiteindelijk aan de bedelstaf brengend zoals keizer Hongxi dat vanaf 1424 deed, en zoals Napoleon en Stalin dat ook deden met hun handelsbeperkende politiek.

Humanisme enige weg
Er is dus één tegenstelling die we voortdurend in de gaten moeten houden: alleen via de weg van het humanisme is uiteindelijk ook natuur en milieu te redden omdat humanisme leidt tot een welvarende vrije mens, die uiteindelijk uit eigen beweging zijn natuur en milieu gaat beschermen en verfraaien (environmental Kuznets Curve). Al die lieden die over natuur en milieu reppen zonder een overduidelijke humanistische op welvaart en groei en vrijheid gerichte filosofie, zijn in wezen anti-humanistisch en misantropisch zoals door niemand beter verwoord dan Patrick Moore en John Christy in twee hieronder weergegeven video’s.

Patrick Moore (Greenpeace mede-oprichter)

John Christy (klimaatonderzoeker)

Standbeeld van democratie op Al Tahrir Square in Caïro

Bron: turbulence.org

Spookbeeld
Enne o ja: ik denk dat het hele perspectief op de Arabische wereld drastisch aan het  schuiven is. Als de democratische revolutie daar is voltooid (kopje thee mevrouw Beatrix) zal ook onze hele angst voor de islamitische Jihad een achterhaald spookbeeld blijken. Dat was de uitlaatklep voor miljoenen onder tirannie lijdende mensen die hun eigenlijke diepere humanitaire wensen niet konden invullen. Staat de PVV dan met lege handen? Op het punt islam wel ja. En toch krijgen zij tenminste nog één keer mijn opportunistische stem komende woensdag: als enige partij geven zij bij monde van de zelf ook wel een jokkebrokkende Richard de Mos op het punt klimaat een duidelijk: Wir haben es gewusst!