We zagen Richard Tol weinig op blogs de laatste tijd. Het lijkt erop dat hij zijn tijd nuttiger besteed heeft, namelijk met publiceren. Hij is door ESB namelijk uitgeroepen tot de meest publicerende econoom van Nederland. FD interviewde hem deze week en ik stelde per e-mail enkele vervolgvragen. Tol vindt de Europese doelstellingen voor 2020 onrealistisch. We hebben een eeuw om het probleem op te lossen, aldus Tol in FD. In zijn e-mail naar mij stelt hij dat uitvinders en investeerders het klimaatprobleem zullen oplossen. Daarvoor is er betrouwbaar klimaatbeleid nodig op de langere termijn. Net als de auteurs van de Hartwell-paper ziet Tol meer in een koolstofbelasting dan in emissiehandel, maar in tegenstelling tot Hartwell en Lomborg wil hij niet dat overheden het opgehaalde geld verplicht in energie R&D moeten steken. Lees verder hier.