Met zeven ton subsidie kun je een mooi kantoor huren en een mooi logo laten ontwerpen en ook een strakke website zit erin. Toch blijkt het International Center for Sustainable Excellence met de fraaie ondertitel Where sustainability evolves… net zo duurzaam als dat eerder gefailleerde “sustainability center” Lehman Brothers. Anton Philips ligt een stuk rustiger in zijn graf nu zijn stad niet langer een centrum huisvest dat aan het front wil strijden van idiote maatregelen als het verbieden van de gloeilamp.

Als de gemeente Eindhoven de nu verdampte 350.000 euro (zie ED.nl) had gestoken in Climategate.nl dan vermoed ik dat Marcel, Rypke, Hans en ik nu heel Nederland al van de duurzaamheidswaan hadden genezen. Daarmee zou Nederland dan miljarden aan idiote duurzaamheidssubsidies bespaard zijn gebleven. Waar haal je nog zo’n rendement: dankzij 350.000 euro subsidie aan eerlijke volksvoorlichting zeg 35.000.000.000 euro aan krankzinnige projecten besparen.

In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Want in het verleden is in Nederland nimmer een sceptische club gesubsidieerd…. de garantie voor de toekomst kunnen we wel geven! ;-)