Ons clubje Langweerbaar stond gistermiddag al met foto in de Leeuwarder Courant, om het op te nemen voor deze gezichtsbepalende bomen

In deze blog overtreed ik andermaal de regels voor succesvol bloggen. Ik maak gedachtensprongen die niet iedereen volgt, en schrijf op de manier die ik zelf leuk vind. In plaats van in te haken op wat een stel journalisten als ‘actueel’ hebben geselecteerd (het nieuws), en dat zonder enige passie (genuanceerd, bleeh) En de clou zit pas aan het eind.

Wie niet meer in God gelooft gaat in alles geloven.(‘huh geloof, hoe komtie daar nou weer mee op een klimaatblog’.. kop houden en doorlezen!)  In moderne PKN-kerken gelooft niemand meer echt in God. Daaronder versta ik dan een boos heerschap genaamd De HEERE dat aan de touwtjes trekt, en je aan de hemelpoort bij je kladden vat. En dus maken ze:

  • er een socialist/milieu-activist van. Je kunt ongemerkt in iedere PKN-preek de naam Jezus door ‘Jan Marijnissen’ vervangen of Volkert van der G. Het enige dat geloof interessant en tijdloos maakt, namelijk God, verbeelding en mystiek is er uitgejaagd door een predikant die Palestina of het Klimaat wil redden met gebroken geweertjes, en die F16s op Volkel wil slopen. Kortom jakkesbah
  • of presenteren God als ‘verhaal’ : lees, een mythe die dronken Joden verzonnen aan een Babylonische borreltafel in ballingschap (Ter Linden, huispredikant van de Oranjes). Precies, zo’n god kunnen wij bij Climategate ook wel verzinnen. Kun je iedere dag weer zonder

Twee doodlopende sporen.
Men is dus al atheist, gelooft niet in een god die buiten mensen om de boel in de hand houdt, maar wil dat niet openlijk toegeven. Het alternatief is kiezen voor kerken in fabrieksloodsen, waar men Darwin als de duivel ziet, en zonder theologische opleiding de meest lachwekkende flauwekul verkoopt.

De PKN houdt daarom stand tot de laatste bejaarde naar ‘de eeuwige’ is vertrokken (een koud gat in de grond, want daar geloven ze dus eigenlijk niet meer in).

Verzwegen atheisme: meedoen met de milieubeweging.
De laatste stap in secularisatie en kleren van de keizer-christendom: Ze doen alsof god de wereld schiep met 350 ppm CO2 in de lucht, en dat anders superstormen dreigen: vandaar dat clubs als ICCO meedoen met de klimaathysterie. Veel protestantse PKN-kerken maken een knieval naar de milieubeweging in de hoop fris en jong te lijken. En hopend op het winnen van zieltjes in hun almaar verder leeglopende bejaardenbehuizingen. Het ‘Miljjjeuuu’, (als je het uitspreekt klink je automatisch als een ezel) is de nieuwe god, die de leegloop moet keren.

Nu pas komt de clou: kerk wil kappen voor klimaat
Ik zei al, hij komt echt, de clou. Vanochtend hoorde ik dat ‘Klimatologische omstandigheden’ de motivatie zijn bij de aanvraag voor de  kapvergunning door het kerkbestuur van ons dorpsgezicht bij Langweer. No kidding.


Bidden voor de bomen
Hieronder de artist impression voor als deze bijgelovige mensen hun angsten uit voorzorg mogen bezweren via een bomenoffer. Zo ziet de wereld er uit als de milieubeweging aan de macht is met voorzorgprincipe in de hand. Voor uw en onze veiligheid. Wie niet aan overgave doet, wil alle risico’s zelf beheersen.

Wat mij betreft gaan ze bidden dat de boom niet valt. En als ze niet geloven dat dit helpt, wel, hebt u voorgaande alinea’s begrepen?

'Voor uw en onze veiligheid', er komt ook nog een ijzeren koepel over de kerk die het gebouw moet beschermen tegen een eventuele komeetinslag. Bewijs maar eens dat dit niet kan gebeuren. Met het voorzorgprincipe als leidraad kies je voor een kaal angstig leven