Het is een beetje beangstigend maar we hebben een helderziende in ons midden: Theo Wolters. Op 9 maart jl. publiceerde hij het artikeltje De Stralingsparadox en nog geen twee dagen later voltrekt zich een ramp van astronomische proporties met in de nasleep een amper noemenswaardig stralingsongelukje. De manier waarop de media hierop duiken en hoe alarmistische wetenschappers – klimaatspook Wim Turkenburg gisteren in 8 uur journaal – erop geilen is een Röntgenfoto van de angstindustrie: de offertes van ingenieursbureau’s voor de nu “noodzakelijke” dure studies naar de veiligheid van Borssele vullen waarschijnlijk al de postbus van ons ministerie.

Met dank aan Theo’s helderziende link naar de Groene Rekenkamer las ik de voorpublicatie van bovenstaand boek al voorafgaand aan de Japanse supergau. Als scepticus neem je zo iets dankbaar aan en weet je meteen dat het hele stralingsgebeuren net zo’n angstindustrie is als de klimatocratie. Sinds 10 jaar is wetenschappelijk bewezen dat lage stralingsdosis – hormese heet dat – net zo goed voor mens en dier zijn als warmte en meer groeigas (CO2) en dat er geen bizarder plaatje denkbaar is dan wanneer eco-freaks zich aan de spoorbaan ketenen om de planeet te behoeden voor iets wat in wezen goed voor ons is (schrijf je nu in voor het ingelastte stralingswebinar van GRK vanavond om 20.30 uur).

Windenergie en biogas dodelijk
Op de sceptische blogs komen nu rechts en rechts artikelen binnen die het beeld van bovenstaand boek bevestigen. Meteorological Musings herinnert ons aan het sum total van 56 doden (!!!!) van de hele Chernobyl ramp (plus de naar schatting 100.000 tot 500.000 abortussen in West-Europa als gevolg van de destijds gezaaide atoomangst – zo weten we van de voorpublicatie van bovenstaand boek). Pierre Gosselin geeft in zijn Candles Kill More than Nuclear Power keurig weer hoeveel doden de verschillende energiedragers met zich mee brengen (windenergie zeer vele) en herinnert aan de in de MSM doodgezwegen biogasexplosie in Noord-Duitsland waarbij enkele jaren geleden 4 doden vielen.

Mentale kick
Het is zo’n fraai beeld: de eigenlijke superramp is gewoon al geweest (de tsunami) en wij mensen laten zien dat we net als na WWII en alle andere reële rampen die de mensheid hebben geteisterd gewoon de handen uit de mouwen steken en aanpakken en de boel opruimen en dat dit uiteindelijk zelfs een boost is voor GDP. Ondertussen hebben we het blijkbaar nodig te fantaseren over een abstract onzichtbaar eindtijd-dag-des-oordeels-armageddon waar ook De Telegraaf (zie hieronder) zeer groot mee uitpakt vandaag.

Ideologisch verbloemd
Dagelijks voltrekt zich een reële mini-holocaust onder de vele honderduizenden die lijden aan malaria en andere ziekten en oorlogen, waarbij onze zieke psychologie bewijst dat Wir haben es nicht gewusst ten aanzien van ideologisch verbloemd reëel lijden eerder regel dan uitzondering is. De irreële abstracte jenseitige Apocalyps blijkt ons daarentegen duizenden jaren lang zodanig ingeprent dat we niet meer zonder deze mentale kick kunnen. Geen wonder dus dat Fukushima 1, dat niet dodelijker is dan het eerste beste auto-ongelukje, de helse toestanden in Libië uit het nieuws drukt.

Afsluitend een raadseltje. Waar is het fijner toeven vandaag:

  1. op een terrasje onder de rook van Fukushima 1?
  2. in een folterkelder in Libië?
  3. werkloos thuis op de bank?
  4. progressief urbaan voor je abstracte natuurloze werkplek?

Ik kies 1 want dankzij Ed Hiserodt weet ik dat straling net als CO2 goed voor me is… (op Amazon is het Engelse origineel uit 2005 al te bestellen)…

Hieronder de voorpagina van De Telegraaf van vandaag….

Borssele II
Het leuke van dit alles is natuurlijk wel dat deze angstgolf de mensheid wegdrijft van kernenergie en dus terug naar fossiel…. en dat zodoende de mythe van het stralingsgevaar de klimaatmythe mede om zeep helpt. Een geluk bij een kernongeluk dus! Nu snel fossiel verder met het uitstoten van het fijne groeigas (CO2) tot de plantjes weer lekker groeien en de wereldeconomie weer lekker draait en dan over 200 jaar – als alle ecobelievers in hun graf liggen – weer terug naar kernenergie.  Of nee, doe toch nu al maar die Borssele II dan ga ik er komende zomer picknickend met het hele gezin lekker mijn hormesische portie straling halen!