Het NTR programma Keuringsdienst van Waarde stelde op 31 maart en op 7 april jl. in twee indringende afleveringen de gebakken lucht van CO2-compensatie aan de kaak. Hieronder vindt je beide memorabele afleveringen in 6 Youtube-filmpjes onder elkaar. Mijn neef, Michiel Rexwinkel, directeur van de “windhandel met uitstekende klantenservice” Greenchoice – die onlangs zo vriendelijk was me toe te staan een 1 aprilgrap onder zijn naam te posten – speelt een hoofdrol in het melodrama.

Met de CO2-compensatie zijn we niet een beetje, maar hélemaal terug in het Herfsttij der Middeleeuwen. Destijds in de geschiedenisles leerden we over deze knotsgekke tijd met zijn heksenverbrandingen, aderlatingen en vooral met de verkoop van de zogenaamde gedeeltelijke en volle aflaten. Grote, grote verbazing overvalt mij telkens weer als ik bedenk dat ik 30 jaar na mijn inspirerende inwijding in de Geschiedenis, nu zelf terug ben in de Middeleeuwen en – gekker nog – dat mijn neef met wie ik in een grijs verleden nog een puberale klimaatneutrale fietsvakantie naar de Ardennen beleefde een serieuze speler is in deze schijnvertoning.

Uitgaande van deze nieuwe Middeleeuwen is het wachten is natuurlijk op de nieuwe Renaissance – de herontdekking van de unieke waarde en de schoonheid van de Mens binnen de stompzinnige pracht van de Natuur – en dan een nieuwe Verlichting die opruimt met het bijgeloof waarbij we dan natuurlijk moeten waken dat er niet weer een Jean Jaques Rousseau voorbij komt die met de Romantiek alles weer ongedaan maakt.

En dan geef ik nu het woord aan de Keuringsdienst van Waarde:

Overige 5 Youtube.com/user/climategatenl-afleveringen hieronder…

Wordt vervolgd? We zien benieuws naar KVW-CO2 deel 3!