Heartland ICCC4 in Chicago, mei 2010

De jaarlijkse jamboree van sceptische wetenschappers vindt dit jaar plaats in Washington DC op 30 juni en 1 juli. Officieel: The Sixth International Conference on Climate Change, ICCC6

Bescheiden opzet

Deze keer maar anderhalve dag en slechts 12 sprekers, vergeleken met de over de 70 sprekers van vorig jaar dus een bescheiden bijeenkomst. De locatie doet vermoeden dat men vooral politiek gewicht in de weegschaal wil leggen, in verband met de cap & trade wetgeving die de alarmisten nog steeds graag willen invoeren. Anderzijds staan de republikeinen op het moment zo sterk (zeker omdat ook veel democraten hun ernstige bedenkingen hebben bij dit soort maatregelen) dat de Heartland organisatie blijkbaar een “lichte” bijeenkomst voldoende achtte.

Mijn blogs vanuit en over ICCC4 in Chicago vindt u hier.

Uiteraard mag climategate.nl ook deze keer niet ontbreken, dus zal ik mij weer een reisje boeken. Want de lijst van sprekers is kort maar bevat interessante namen:

Timothy Ball, Ph.D. is a renowned environmental consultant and former climatology professor at the University of Winnipeg, Manitoba, Canada. He also is chairman of the Natural Resources Stewardship Project (NRSP).

Larry Bell, Ph.D. is endowed professor of space architecture at the University of Houston, where he founded and directs the Sasakawa International Center for Space Architecture. He is the author of Climate of Corruption: Politics and Power Behind the Global Warming Hoax.

Alan Carlin, Ph.D. recently retired after more than 38 years as a senior analyst and manager at the U.S. Environmental Protection Agency. In March 2009 he authored a highly critical internal review of EPA’s draft report on endangerment from greenhouse gases, which led him to become a whistle-blower.

Robert “Bob” Carter, Hon. FRSNZ is research professor at James Cook University, Queensland, Australia, where he was head of the School of Earth Sciences between 1981 and 1999. He is a marine geologist and environmental scientist with 40 years’ professional experience.

Steve Goreham is an engineer and business executive and author of Climatism! Science, Common Sense, and the 21st Century’s Hottest Topic.

Craig Idso, Ph.D., chairman of the Center for the Study of Carbon Dioxide and Global Change, is coauthor of Climate Change Reconsidered: The 2009 Report of the Nongovernmental International Panel on Climate Change.

S. Fred Singer, Ph.D., founder and president of the Science and Environmental Policy Project, is coauthor of Unstoppable Global Warming: Every 1500 Years and Climate Change Reconsidered and professor emeritus of environmental sciences at the University of Virginia.

Roy W. Spencer, Ph.D. is principal research scientist at the University of Alabama in Huntsville, where he directs a variety of climate research projects. He is the author of several books, including most recently, The Great Global Warming Blunder.

Anthony Watts is a 25-year broadcast meteorology veteran and currently chief meteorologist for KPAY-AM radio. He hosts the popular climate change blog Wattsupwiththat.com and a Web site at surfacestations.org devoted to photographing and documenting the quality of weather stations across the U.S.

Met een aantal van hen heb ik het één en ander te bespreken ivm. het verfijnen van mijn klimaatmodel, misschien lukt het zelfs om de voorlopige versie aan hen voor te leggen.

Ook kan het van pas komen om ze persoonlijk te leren kennen in verband met andere internationale plannen waar ik mee bezig ben. Maar in dit verband is het vooral erg nuttig om persoonlijk contact te leggen met de politici die er aanwezig zullen zijn. Ik heb al ingang in de republikeinse partij, maar ik heb nog contacten nodig bij de democraten. Hopelijk komen die ook opdagen.

Wie van jullie mag ik in DC verwelkomen? De entree is deze keer bijzonder laag ($88) en een hotelkamer (met ICCC6 korting) $229. In euro’s allemaal best te doen dus! En Washington is een heerlijke stad, waar in The Mall altijd prachtige tentoonstellingen zijn. Alle musea zijn er overigens gratis (allemaal eigendom van het ideële Smithsonian Institute), inclusief de dierentuin in Rock Creek park, vlak naast het Marriott waar het allemaal gaat gebeuren.

Theo Wolters, Joost van Kasteren en Hans Labohm, de Nederlandse delegatie bij IPCCC4 in 2010