Ik denk dat jullie hier gauw eens mee op moeten houden, we hebben wel wat beters te doen

Nu misbruiken lobbyisten van de klimaatindustrie via de overheid ook al het feestelijke muziekfestival van Bevrijdingsdag. Onder de cover van NHJong! gaan ze  weer bewust doen met jongeren over De Klimaatverandering’.

Om bewustwording over dit onderwerp te creëren, gaat NH Jong! op hun lounge “NH in 2100” met jonge bezoekers in gesprek

Ach, lees zelf hoe communicatiemiepjes bij die hippe frisse provincie Noord Holland zich uitsloven, en haal je schouders op. Ik meld het even, maar wil hier geen energie aan besteden op zo’n mooie dag. In Wageningen was het altijd gewoon een sfeervol feest, met de jaarlijks iets uitgedunde veteranenparade en headbangen bij Kabaal Am Gemaal.

Nationale Klimaatbevrijdingsdag
Toch kan bevrijdingsdag aanleiding zijn voor Klimaatbevrijdingsdag. Welke politicus toont ballen? Wie maakt eens een inventaris van de kosten, en dient een wetsvoorstel in: alle subsidie weg bij alles waar het K-woord in staat, stekker uit modieuze ‘klimaatvoorruimteneuzelarij’en windfarms. Een begrotingstekort is een keuze, het uitkleden van publieke diensten is ook een keuze. Dat geld kan naar

a. aflossing staatsschuld
b. natuur en wetenschapsonderwijs
c. gezondheidszorg en ouderenzorg
d. opkalefateren natuur en recreatiegebied
e. lastenverlichting en afschaffing energiebelasting (goedkope energie is het smeermiddel van de economie, en ik betaal liefst 1,75 euro aan de pomp.)

Er is ook goed nieuws
Er zullen ongetwijfeld lieden zijn, die de huidige omegablokkade, en de droogte als gevolg van ongebruikelijk KOUD Golfstroomwater door La Nina toeschrijven aan DE klimaatverandering.

Er is echter een lichtpuntje te melden. De Leeuwarder Courant liet, na aankondiging op de 1 hun ter zake kundige weerman uitleggen hoe het zat met zonuren en droogte in April (bovenstaande is samenvatting). En geen woord over AGW. Met dat goede nieuws wilde ik afsluiten, prettige dag verder.