Weeronline grossiert in klimaatnonsens

Goedemorgen op deze totaal verregende maandagochtend. Het juiste moment om toch even te protesteren tegen het wanstaltige wetenschappelijk volstrekt onverantwoorde PR-beleid van Weeronline cq. Meteovista. Terwijl Nederland juist opgelucht ademhaalde dat onze main stream media niet klimaatalarmistisch met de aprildroogte en -warmte aan de haal ging, begint ineens juist Weeronline er lustig op los te fantaseren. Op FOK forum doet nog voor de MSM er nu dus wel mee aan de haal gaan iemand terecht deze suggestie:

Het is al erg genoeg dat vrijwel alle dagbladen de laatste jaren met het goedkope WeerOnline in zee zijn gegaan (en hiervoor tal van professionele weermannen de deur hebben gewezen), waardoor het niveau van het dagelijkse weerbericht in Nederland drastisch omlaag is gegaan (inmiddels heeft WO ook de NOS teletekst in handen) maar dit slaat echt alles.

Het meest belachelijke WeerOnline bericht tot nu toe. Wedden dat alle media het weer oppikken?

Er zou een keurmerk moeten komen in deze branche. De praktijken van WeerOnline zijn het weerbericht onwaardig.

En de inkt van de belachelijke Weeronline-droogtevoorspelling is amper droog of het bedrijf roeptoetert nu alweer dat we in augustus zoveel buien gaan krijgen dat de boeren het loodje leggen. Als meteoroloog moet ik echt met klem protesteren tegen deze ondraaglijke portie klimaatnonsens van het niveau “het blijft droog omdat droogte droogte in de hand werkt”. En daarom is Nederland ook een kurkdroge woestijn niet? Of omdat we de afgelopen jaren wel eens een kletsnatte zomermaand hadden zullen we hem dit jaar ook krijgen door “het nieuwe klimaat”.

Wat mij betreft heeft Nederland nog steeds zoals ik het tijdens de aardrijkskundeles leerde een “gematigd zeeklimaat” waarbij de nattigheid uit het westen komt, uit een brongebied dus dat echt geen weet heeft van een aangestoken duinbrandje in Schoorl of een code oranje boven op de Veluwe. En wat mij betreft zijn weersextremen eerder regel dan uitzondering, maar is toch het lopende (en dus voortdurend veranderende) klimaatgemiddelde een betere voorspeller dan een verwijzing naar of anecdote over een uitschieter uit de afgelopen jaren. En is bovendien volgens Tennekes het weer fundamenteel onvoorspelbaar voorbij de typische levensduur van de sturende weersystemen (enkele dagen tot maximaal en bij grote uitzondering twee weken).

Maar goed als ik de krant wil halen moet ik wel dus bij deze:

We will all go to hell!

Hieronder nog het fraaie herkenbare buienradarbeeld van Nederland zoals we het gewend zijn onder een heerlijke  vruchtbare pluk regen…