De Zura, het tijdperk waarin de mens de aarde deed vergaan in media

Het klimaatdebat kantelt. Toch vinden we in de Twitter en blogbanken nog vele onvervalste alarmistenfossielen met volgend wereldbeeld uit die ‘goeie ouwe tijd’, gesteund door vele academici:

    Aan de ene kant hebben we Dé Wetenschap, hand in hand met de Gutmenschen die als spreekbuis optreden van De Aarde. Aan de andere kant staan de anti-wetenschappelijke ontkenners, gesponsord door EXXON en Bush.

De meest treffende weerspiegeling van dit zuurzaamheidsdenken..
..dat vind je bij zuurzaamheidsconsultant Jan Paul van Soest uit Pijnacker, over wiens uitzinnige klimaatclaims Marcel al eens blogde in ‘klimaatalarmist laat zijn ware gezicht zien’. Blader door Van Soest zijn Tweets, en alle alarmistenclichés buitelen over elkaar, zoals ‘we leven in het Antropoceen’. Een geologisch tijdperk, dat wij hier aanduiden als De Zura: toen de aarde in media verging.

Je ziet ook meteen zijn netwerk, van groen lobbyist Wyke Smit, tot Maurits Groen, de Bezinnningsgroep Energie van Pier Vellinga en Paul Luttikhuis, Trouw-journalist Hans Marijnissen. Als u het nog niet wist Climategaters, wij zijn van de Tea Party, gesponsord door EXXON en tegen dé wetenschap. Juist.

Ik zal eens één tweet citeren van deze Archeopteryx van het Alarmisme
Janpaulvansoest Jan Paul van Soest

column ‘Klimaatontkenning’ natuurlijkewereld.blogspot.com/2010/11/klimaa… schreef ik eind vorig jaar, maar is na aanval op KNMI door @reneleegte nog zeer actueel.
28 Jun

En van kwaliteitsjournalist Luttikhuis

pluttikhuis Paul Luttikhuis by janpaulvansoest
Sommige politici houden niet van wetenschappers, zoals van het #KNMI, die het met hen oneens zijn. Oplossing: weg ermee!

En lees dan onze Marcel
.. die op zijn veilige genuanceerde thuishonk de analyse geeft hoe het echt zit met Leegte: ‘Verzelfstandiging KNMI wel degelijk goed idee’. Kijk, dat verschil bedoel ik.

Toch heten sceptici vaak nog de boeman, de Van Soesten de hoeders der Aarde, en Luttikhuis kwaliteitsjournalist. Rara hoe kan dat?


Waartoe leidt dit denken á la Van Soest/Luttikhuis?
Het nieuwste dieptepunt is dat de Gutmenschen in media opnieuw hebben gepleit om een scepticus te vergassen: Lord Monckton, in zijn lezingentour door Australie. Joanne Nova -niet mijn favoriete blogger – bericht er over. Haar blogs ademen de hete lucht van een gebrek aan zelfrelativering, maar toch, het is het vermelden waard. Het geeft namelijk aan wat gebeurt, als sektarisch denken mainstream academisch gedachtengoed wordt.

Dubbele standaard
Er is alweer een of ander sociaal klimaatdeskundoloog van kaliber Naomi Oreskes (favoriet van Van Soest, en Vlaams equivalent Peter Tom Jones), pronkend met haar phd, die zich opwerpt als het academisch geweten. Zij bepleit om Monckton’s lezingen te verbieden, en voor 12 juli schijnt dat gelukt te zijn. Tja, een spreekverbod is ook een manier om een debat te winnen, als je bang bent dat je eigen argumenten over datum zijn.