Polish dwarfs with attitude: 'Fuck Climatepolicy'

Aangesloten op de nieuwsbrief van Benny Peiser van de Global Warming Policy Foundation mag ik u heuglijk nieuws brengen. In deze tijden van instortende economieen, weerhoudt Polen de EU in haar mondiale alleingang om CO2-emissiereductiedoelen op te schroeven naar 30 procent. Zolang Polen de EU voorzit komt hier niets van in, zo meldt AFP.

NGO’s/EU-bureaucraten crying wolf
Zoals wij ook al berichten op basis van de Climategate-emails, blijkt andermaal hoe invloedrijk lobbyclubs als het WWF in Brussel bij bureaucraten en parlementariers zijn, en verweven met ‘wetenschap’, maar ook de vrienden van de aarde, goed voor tientallen miljoenen euro’s EU- en staatssubsidie per jaar. Non Governmental Organisations betaald door de overheid, oftwel verlengstukken van de bureaucratie.

Het is ook WWF dat het eerste kommer en kwel geeft, samen met ‘hun’ Connie.

Environment commissioner Connie Hedegaard said “this is disappointing” and the WWF’s energy chief Jason Anderson condemned the Polish move as “showing a shocking disregard for climate protection and economic revitilisation.


Ook weer opvallend hoe persbureaus een quote vragen van een fondsenwervende actieclub, die geld verdient met klimaatpaniek (via emissiehandel, REDD enz), en deze als serieuze autoriteit nemen.

Achterstand geeft voorsprong
Polen heeft prachtige natuur, en daarom kwam ik er jarenlang graag, met de verstandige, kritische en dus klimaatsceptische natuurfotograaf Martijn de Jonge bijvoorbeeld in de Oderdelta. Bovenstaande Poolse kabouters zijn ook inwoners van de Oderdelta.

Bij ons staan Polen nu niet bekend om hun intellectuele cultuur (al hebben ze de beste biologen op gebied van onderzoek naar wolven en ook bosonderzoek), maar de achterstand lopen ze in door van economische zelfmoord af te zien en praktisch te blijven.

Klimaatpaniek is een speeltje van wereldvreemde hoger opgeleiden/bureaucraten en huiskamerintellectuelen die nooit de verantwoordelijkheid voor een producerend bedrijf kenden (zie mijn blog over hoe sektarisch denken mainstream werd, op basis van Wildavsky en Douglas). Klimaatwetenschapper Richard Lindzen heeft zich vergelijkbaar uitgelaten.

Van het genre deskundoloog hebben ze in Polen niet zoveel als bij ons (ze hebben wél veel bureucraten), en die Kadynski of hoe heet hij staat met zijn Maria-verering nu ook niet om zijn verregaande intellect bekend.

Maar soms heeft achterlijkheid uiteindelijk een voorsprong tot gevolg.(zie de natuur, Ruimte voor de Rivier hoeven ze daar geen 1,5 miljard euro voor uit te geven)Je bent genoodzaakt tot praktischer denken, en bent daardoor ook minder vatbaar voor onwerkbare onzin, dat aantrekkelijk heet omdat het wetenschappelijk en interessant lijkt.

Een vergelijkbaar effect had ik ook in Friesland verwacht, maar ik moet constateren dat Friezen aan overcompensatie doen. Zie daarvoor mijn blog ‘wat doet een boer die wereldburger wil zijn’

In mijn boekbespreking van Ian Morris ‘Why the West Rules, For Now’ zal ik op de voordelen van achterstand later terugkomen. En zeg nu zelf, ze kunnen klussen als de beste!

Poolse markt