Ruine van Romeins Fort Saalburg


In Nederland bestaan geen columnisten met gevoel voor ironie (één column van Stephan Sanders in de Groene over ‘Linkse Hobbies’ uitgezonderd, en Grunberg dan). Angelsaksen weten hoe ze lekker bombastisch en humoristisch tekeer kunnen gaan.

Stijgende energieprijzen dankzij groene belastingen
JamesDelingpole is de koning, omdat hij het spel door heeft en dat lekker opschrijft. Hij snapt hoezeer de klimatocratie voor stijgende energieprijzen zorgt, en hij ziet de blinde vlek van media.

‘That issue, of course, is “Climate Change”. Never before in history, I doubt, has so much money ever been squandered, so much suffering and poverty exacerbated, so much economic damage been inflicted, so many lies promulgated and so much environmental destruction wrought in order to deal with a problem so microscopically miniscule.

Really, if Barack Obama were to declare war on Belgium because he’d always found Tintin Au Congo offensively racist, or if David Cameron were to launch a nuclear strike on Mykonos because all those white-painted buildings were “way too gay”, you still wouldn’t be even half way close to equalling the quite breathtaking stupidity, purblind ignorance and suicidal wrongheadedness of the disasters currently being inflicted on the world by our boneheaded political and administrative classes on their holy mission to “combat climate change.”

Dat is toch lollig?

Lees ook hoe media van het PC-establisment die prijsstijgingen vervolgens afschuiven op hun klassieke klassevijanden: ‘de hoge hoeden’ en ‘de grote energiebedrijven’, waarna ze voor ‘meer overheidsregulering’pleiten, en niet één die de werkelijke oorzaak herkent zoals Benny Peiser van de Global Warming Policy Foundation identificeert. (oa emissierechten)

Zoals je zag, het marktbederf van de dolle dames Cramer en Van der Hoeven geeft een zelfde effect. En onze PC-media zullen wel weer naar ‘de industrie’wijzen als de schuldigen.