Vaak is doordraaien beter


Iedereen kan zijn steentje bijdragen, nu Global Cooling nakende is om het tij te keren. Ook is het slecht voor je ogen om de hele dag naar een scherm te staren. Vandaar uw aandacht voor het volgende:

Sorry-dat-ik-besta-boodschap onder mailtjes
Omdat ik vaak in contact treed voor onderzoek met mensen in het groene segment, of omdat ‘de groenen’mij een mail sturen na publicaties, krijg ik vaak mails die eindigen met het volgende van zuinige zurigheid sorrydatikbesta doordrenkte ondertiteltje:

P Duurzaam nadenken voor je deze mail en/of bijlage(n) afdrukt! Daarna liefst ook

BRRRRRRRRR

Dergelijke boodschappen circuleren onder mails in vele varianten, die allemaal op het zelfde neer komen. Moeder Aarde heeft wéér wat te zeuren, omdat u, ja u, bestaat en maar beter zoveel mogelijk uw toch al slechte invloed moet beperken. BRRRRRR

Ik wilde eigenlijk meteen maar de daad bij het woord voegen tegen Global Cooling, en daarbij gebruik maken van de AGW-theorie dat CO2 voor opwarming zorgt. Ook is het beter voor je ogen om niet alles van het scherm te lezen.

Doordraaien vaak beter dan besparen
Terwijl zowel de natuurlijke economie als die van ons draaien op het snel doordraaien van materialen, en het vooral zaak is om afval als voedsel te gebruiken van de volgende cyclus. Als dat lukt.

Afval bestaat niet, het is vaak het verkeerde materiaal op de verkeerde tijd en plaats. Papier is nooit afval, het is biobrandstof dat overal van pas komt, zoals in de openhaard, als aanmaker. Een mooie stapel afgedrukte mails met attachment in de haard verhoogt de sfeer.

En volgens mij is het recyclen van papier ook helemaal niet goed (nog eens narekenen), ik heb als student in Parenco gewerkt in Renkum en als je ziet hoeveel reinigingsmiddelen nodig zijn: volgens mij kun je papier beter in de brand steken. Het is nu door een Skandinavische firma overgenomen Norske Skog (Skog betekent bos)

Dus steun de Finse Bosbouw
Die arme stumperds rond de poolcirkel die nu dankzij de kou en duisternis al het hoogste zelfmoordcijfer hebben. En zo af en toe komt uit de bosbouw nog een uitvinding voort, zoals Nokia. (ik heb het rustieke Finse plaatsje Nokia bezocht)
De Finnen worden straks het meeste door Global Cooling getroffen. Daarom, voor het menselijk welzijn, werkgelegenheid in de bosbouw en CO2-productie, onderteken uw mail voortaan zonder schaamte met:

Denk aan het menselijke welzijn op aarde, druk deze mail af en verbrand hem voor meer CO2-productie. Stop Global Cooling Now!

Er gaat niets boven papier
De hele dag naar een scherm turen is ook niet goed voor je. Als ik een attachment krijg gaat hij regelrecht door de printer, een simpele Epson die papier spuugt als een Italiaanse sierfontein. Net een paper over evolutie van 22 paginas, waarvoor je liever even buiten gaat zitten, in je luie stoel genieten van de warmte: Zolang die nog duurt.