Allemaal in grote ontsteltenis mailen naar rolf.heuer@cern.ch. Dit is de baas van CERN. In dit interview met Die Welt Online spreekt hij breeduit over al het spannende onderzoek waar CERN mee bezig is. Higgs deeltje is ook van de partij. En CLOUD – Cosmics Leaving OUtdoor Droplets – het  onderzoek waarvan nu binnen enkele weken de resultaten worden gepubliceerd die de wolkenklimaattheorie van Svensmark zullen bewijzen of falsificeren.

En wat zegt mijnheer Heuer:

Die Ergebnisse werden in Kürze veröffentlicht. Ich habe die Kollegen gebeten, die Ergebnisse klar dazustellen aber nicht zu interpretieren. Damit würde man sich sofort in die hochpolitische Arena der Klimawandeldiskussion begeben. Man muss sich darüber klar sein, dass es sich bei der Höhenstrahlung nur um einen von sehr vielen Parametern handelt.

Lubos Motl spreekt er schande van. Nigel Calder is ontdaan. En ik ben ook met stomheid geslagen. Dit is ungeheuerlich! Hoe kun je dit zeggen? Hét cruciale onderzoek dat een tweede harde falsificatie van de AGW-hypothese kan brengen en dat voor Svenmark als eerste klimaatonderzoeker de weg naar een wetenschappelijke Nobelprijs opent, dit onderzoek zou niet geïnterpreteerd mogen worden? En we moeten snappen dat het maar om een van zeer vele parameters gaat?

OK, maar dan moet je ook het IPCC opheffen en nooit meer over CO2 als overheersende factor praten (oh nee, stom ik vergeet de positieve waterdampterugkoppeling). Bij deze een oproep aan alle onderzoekers van het KNMI om te protesteren bij Heuer. Verdienen ze nog wat kudos om hun toko misschien te mogen houden. En nu Theo Wolters “definitieve” KNMI-artikel lezen.