Stopofikzegop.nl: switchen van Greenpeace naar goed doel

Stap nu over op een echt goed doel!

Greenpeace heeft een nieuwe actiewebsite gelanceerd: www.stopofikzegop.nl. Ik kwam dit ideetje vor het eerst tegen in de standaard PS waarmee Greenpeace-emloyees hun email ondertekenen:

PS. Nuon en Essent plannen beide een nieuwe kolencentrale aan de Waddenzee. Slecht voor het klimaat, slecht voor het Wad en bovendien niet nodig. Laat Nuon en Essent weten dat je deze centrales niet wilt. Kom in actie op www.stopofikzegop.nl.

Als je de link volgt zie je dat ze opscheppen dat NUON de plannen al heeft opgegeven, maar dat ‘Essent stug doorbouwt aan hun kolencentrale in het kwetsbare Waddengebied’. Met de gebruikelijke demagogie van zwarte dampen uit het stopcontact.

Logisch dus dat ik moet denken aan het idee van Hajo om een site te lanceren die mensen met één druk van de knop laat switchen van Greenpeace, WNF, Vogelbescherming, Natuurmonumenten, Natuur & Milieu et al. naar een realistische milieuclub als swnm.nl. Wij hoeven dan alleen die Greenpeace-PS te parafraseren: Stop met het roepen van ongefundeerde claims of het recyclen van onwaarheden of Nederland zegt jullie op.

Ter afsluiting nog enkele prangende vragen aan José van de Steeg van Greenpeace.

 • Kunnen jullie de schade van een kolencentrale aan het Wad kwantificeren?
 • Krijgen jullie geld van Eneco of een andere concurrent, of hebben jullie daar aandelen in?
 • Bedoelen jullie- de grootste lobbyisten voor megawindfarms- horizonvervuiling?
 • En waaraan brengt die kolencentrale op een Industrieterrein dan schade? Niet aan vogels. De Nuon-centrale van de Hemweg in Amsterdam is al jaren broedplaats van de slechtvalk. De Nuon-employees noemen deze ‘de sletvalk’omdat dit naslachtrijke vrouwtje continue vreemdgaat met nieuwe mannetjes. Alle grote Nederlandse centrales huisvesten broedparen deze voorheen zeldzame roofvogel. Windmolens hakken alleen maar vogels doormidden, zoals één van de weinige Nederlandse zeearenden.
 • Wanneer je weet dat windenergie zoals jullie willen niet mogelijk is zonder bijschakelen van gas/kolencentrales, kunnen jullie dan in getallen kwantificeren wat het tegenhouden van deze kolencentrale oplevert aan CO2-winst, aangenomen dat je wel op andere wijze een vergelijkbaar vermogen moet realiseren. Kun je kwantificeren hoeveel graden die CO2-besparing bijdraagt aan de beperking van temperatuurstijging?

Deugdelijk
Wat ecologisch negatief kan uitpakken: het vele koelwater dat die centrales onttrekken en verwarmd weer op het Wad lozen. Dat zou een reden zijn, het is de enige reden waarom Vattenfall, pardon Nuon aan het Wad wilde zitten. Dat zou een deugdelijk argument kúnnen zijn, maar we zien het niet in deze campagne. En waar was Greenpeace dan bij de bouw van een afvaloven aan het Wad van Omrin?

Deze afvaloven van Omrin kon zonder noemenswaardig bezwaar van Greenpeace aan het Wad verschijnen

Door | 2011-07-21T09:38:31+00:00 20 juli 2011|12 Reacties

12 Reacties

 1. JanWaalwijk 20 juli 2011 om 22:59- Antwoorden

  Mijn moeder steunt Greenpeace (en stemt Groen Links), het oude mens van 67 kan niet uitleggen waarom op mijn vraag "waarom?". Het idee van zeehondjes uit de jaren '80 leeft nog bij veel mensen over deze Evil club die niks anders wil dan de economie naar de donder helpen. Ik bedacht me vanavond iets: al die koperdieven hebben een vooruitziende blik, die jatten nu koper en in de toekomst omdat als die 1 miljard windmolens er komen het koper alleen nog maar schaarser wordt. Chili en Peru (grote koper producenten) komen straks in de G8!!!

 2. Fred Versteeg 21 juli 2011 om 03:22- Antwoorden

  Jammer toch dat Climategate dezelfde kant op gaat. Hou vol en over 20 jaar zijn jullie de figuren waar iedereen op zeikt.

 3. Fred Versteeg 21 juli 2011 om 03:25- Antwoorden

  Oh, en ik ben klimaatskepticus, maar af en toe denk ik: met vrienden als jullie, heb ik geen vijanden nodig!

 4. Leo Bokkum 21 juli 2011 om 06:11- Antwoorden

  Rypke,

  je koelwater-argument is nog gemakkelijker af te schieten dan het gezwets van Greenpeace. :~)

  Het stroomt daar nogal. De enorme hoeveelheid water die daardoor langs de uitlaat stroomt zal niets merken van dat straaltje koelwater.

 5. Turris 21 juli 2011 om 08:37- Antwoorden

  Blijft een goede zaak te onderstrepen, dat GreenPeace een maatschappelijk kankergezwel is: ondemocratisch, subversieel, leugenachtig, onbetrouwbaar!

  Met zulke Groene vrienden heb als Links geen vijanden nodig!

 6. JWR 21 juli 2011 om 10:01- Antwoorden

  Zeg gewoon door dat men niet meer mee moet doen aan de Postcodeloterij, die GP subsidieert.

 7. Hajo Smit 21 juli 2011 om 11:01- Antwoorden

  @Fred Versteeg: kun je ons helpen en vanuit jouw visie aangeven hoe de battle for the hearts & minds gestreden moet worden. Welke acties kunnen wel en welke niet?

  Wees verder niet bang dat climategate er over 20 jaar nog is… de naam zegt het al…. wij zijn de "gate" waardoor we het alarmisme naar buiten willen zwaaien… en daar wacht een raket naar een andere planeet….

  Zie ook rechts de Kyoto-teller…. en denk aan CERN CLOUD experiment…. (lees: http://canadafreepress.com/index.php/article/3862… het einde van het alarmisme is dichterbij dan we denken… waarbij het natuurlijk helpt als de financiele crisis weer oplaait…. Jan-Kees: doe je best vandaag!!

 8. JanWaalwijk 21 juli 2011 om 11:45- Antwoorden

  Onder invloed van de Koningen van de Schuldigheid (Ze Germans) heeft Ban Ki Moon zich namens de UN voor het karretje laten spannen om te rapporteren over conflicten veroorzaakt door climatesjeens (cooling/heating, either way we were right), de poppenkast gaat dus op het hoogste niveau door.

  2011: Nothing to report (of je moet door blijven gaan met leugens en het conflict en de hongersnood in Somalie hier onder noemen).

  2012: Nothing to report (the odd polar shift on December 21st perhaps).

  2013: etc. etc.

  Over 20 jaar zitten we hier niet meer met z'n allen te roepen in de woestijn, nee, maar ik denk dat het nog wel 10 jaar duurt.

 9. De woedende kok 21 juli 2011 om 12:44- Antwoorden

  Jan Waalwijk bedoelt dit:

  "De VN-Veiligheidsraad heeft de zorg uitgesproken dat klimaatverandering op de lange termijn een bedreiging voor de stabiliteit in de wereld kan vormen. De raad heeft na veel gesteggel een verklaring uitgegeven met die boodschap.

  Met name Rusland had geen behoefte aan de verklaring. Moskou vond het niet nodig dat de raad over klimaatverandering zou spreken. Het tijdelijke Veiligheidsraadslid Duitsland wilde dat er van een lineair verband tussen klimaatverandering en stabiliteit in de wereld werd gelegd, maar daar wilde Rusland niet aan. Uiteindelijk stemden de Russen in met een afgezwakte tekst.

  Achim Steiner van het VN Milieuprogramma is er heilig van overtuigd dat de link tussen klimaat en stabiliteit bestaat. Volgens Steiner zullen natuurrampen exponentieel ernstiger worden door klimaatverandering en die rampen zullen volgens hem weer een wissel trekken op de wereldwijde voedselvoorziening."

  Hallo! We hebben het hier over de VEILIGHEIDSRAAD!!

 10. Rypke Zeilmaker 21 juli 2011 om 14:02- Antwoorden

  @ Leo, dank: het koelwaterargument was een ongetoetste hypothese die ik als enige argument tégen kon aanvoeren, het zal ook nooit de hele Waddenzee beinvloeden maar mogelijk kan het lokaal een invloedje hebben

  @Fred Versteeg. Dat wij van Climategate net zo fout worden als milieuclubs staat vantevoren al vast. Die zijn ook goedbedoelend begonnen maar het zijn ook gewoon mensen

  op een gegeven moment zijn wij Climategaters ook ee club die bestaat om zichzelf in stand te houden, en dan komt er weer een nieuwe generatie die ons ter discussie stelt. Ik heb voldoende zelfwantrouwen om dat aan te nemen

  En zo houden we elkaar toch weer leuk bezig tot je vrolijk onder de grond ligt

 11. Ben 21 juli 2011 om 15:50- Antwoorden

  Rypke,

  Ik zou nimmer een vraag stellen aan GP hoeveel graden minder opwarming een actie van hen teweeg brengt. Immers daarmee wek je in dit bewuste artikel de indruk dat jij het het met de CO2 opwarmingst onzin eens bent.

  Wij weten wel beter maar toch…..

  Keep up the good work!!!:)

 12. Rypke Zeilmaker 21 juli 2011 om 17:20- Antwoorden

  @Ben: nee, ik gun ze de mogelijkheid om binnen hun eigen geloof aan te tonen hoe goed ze zijn

  Ook dan, zullen ze niet kunnen aantonen dat ze enig gunstig effect hebben

Geef een reactie