Dankzij Boels offtopic linkdum reactie weten we dat Al Gore 29 september een bezoek brengt aan Groningen:

Nobelprijswinnaar Al Gore opent op donderdag 29 september de EBF Conference in Martiniplaza, het jaarlijkse congres van de Economische en Bedrijfskundige Faculteitsvereniging van de Rijksuniversiteit Groningen. De voormalige vicepresident van de Verenigde Staten houdt die dag een lezing over klimaatverandering, duurzaamheid en verantwoord leiderschap.

Een perfecte datum om te gaan demonstreren. Of voor Rypke, die toch in de buurt woont, om zich  – net als Phelim McAleer overkwam (video), door the Goracle de mond te laten snoeren natuurlijk gefilmd door een ingewijde. Maar laten we nu de zomervakantie eens te baat nemen om na te denken over de perfecte protestactie die alle voorpagina’s gaat halen. Te meer Al Gore voor 14 september zijn wereldwijde 24 uurs (bull shit) Climate Reality Project heeft gelanceerd (met nu al dit overweldigende online succes).

Suggesties voor de protestactie in de reactiedraad bij deze post graag… of als je idee té spannend is om openbaar te zijn via mail naar info apenstaart climategate.nl.

Hieronder de video van Gore’s nieuwe project.

Hier nog een erg fraaie analyse van de status van het Amerikaanse klimaatslagveld rond die 14e september: “Climate Reality” is Al Gore’s Gettysburg.

Afsluitend copy paste ik nog even deze reactie van mijn hand vanochtend:

@Theo: zeer fraai must read artikel van Jost Verhulst!

Ik pik er even deze quote uit van Al Gore:

The climate crisis offers us the chance to experience what few generations in history have had the privilege of experiencing: a generational mission; a compelling moral purpose; a shared cause; and the thrill of being forced by circumstances to put aside the pettiness and conflict of politics and to embrace a genuine moral and spiritual challenge.

Hier zit hem m.i. echt de crux van dit “generatieconflict”! In werkelijkheid is het namelijk precies andersom (mijn quote):

Almost all generations in history have had the privilege of experiencing: a generational mission; a compelling moral purpose; a shared cause; and the thrill of being forced by circumstances to put aside the pettiness and conflict of politics and to embrace a genuine moral and spiritual challenge. We spoilt post-WWII, vietnam-delusioned, post trip to the moon, post-cold-war, only left with stupid space shuttles and petty war on terror pour souls are completely lacking this moral pupose and therefore we have invented the climate crisis.

En het leuke is dat juist wij sceptici dankzij de alarmisten het genoegen smaken van een a generational mission; a compelling moral purpose.

Thanks Al! ;-)