Was het maar zo dat kinderen zo eerlijk werden voorgelicht dat ze met bloemen in het haar feestelijk het nieuws zouden begroeten dat in onze Eemshaven wordt verder gebouwd aan een broedplaats voor de slechtvalk en een CO2-bemester. Planten kunnen alles behalve roepen. Daarom moeten wij als ware boomknuffelaars en grasaaiers driewerf hoera roepen nu bekend is dat de bouw van de CO2-bemester doorgaat.

Zie ANP-bericht hieronder.

Bouw centrale RWE/Essent mag doorgaan

GRONINGEN – De bouw van de kolengestookte energiecentrale van RWE/Essent in de Groningse Eemshaven wordt niet stilgelegd. Dat heeft de provincie Groningen vrijdag bekendgemaakt.

ANP

Volgens gedeputeerde Wiebe van der Ploeg zijn veel van de bezwaren van de Raad van State, die woensdag een streep door de vergunning zette op grond van de natuurbeschermingswet, „reparabel” en zal een nieuwe vergunning de eindstreep wel halen. „Het zal niet zonder slag of stoot gaan, maar we hebben er vertrouwen in. Een bouwstop is dus niet aan de orde,” aldus Van der Ploeg.

Natuur & Milieu en Greenpeace, die eerder met succes bezwaar maakten bij de Raad van State, hebben vrijdag aangekondigd dat zij een handhavingsverzoek bij de provincie zullen indienen, waarmee zij toch een bouwstop proberen af te dwingen.