Terwijl het natte koude seizoen de Friese horeca dupeert met 30 procent minder inkomsten, kunnen we in de categorie ‘weer is geen klimaat’ (behalve als het over fondsenwerving voor Global Warming/subsidieclubs gaat) alweer melden dat de koudegolf in Nieuw Zeeland nieuwe proporties bereikt. Zuidpool-taferelen teisteren het Zuidereiland, zo meldt de Southland Times.

MetService weather ambassador Bob McDavitt said yesterday the forecast for the country for the next few days was bleak.
“This is not just a cold snap coming up,” he said. “It’s a major winter storm.” Southland was likely to bear the brunt of a southerly bringing an “extensive polar blast” across the country, he said.

Much of the southern region was gripped by icy conditions last month, with heavy snow forcing road closures. However, he said he expected gale force winds, rain and heavy snowfalls to hang around even longer this time.

Is er al een gironummer geopend voor de slachtoffers? Ze kregen ook al een aarbeving voor de kiezen..