Irene liet zelfs de bomen staan


Wat was Irene voor storm toen ze in New York aankwam? Een stevige zeebries, met MAXIMUM windsnelheden van 70 Mph zoals gemeten in Beaufort windstation, dus niet meer dan we hier in Nederland ook krijgen in een herfststorm. De luchthavens zijn alweer open, Obama liet voor niets de bevolking evacueren van Manhattan, Queens en Brooklyn (Breukelen). Schade is vrijwel afwezig. Mooi zo.

Laten we dat resultaat nog even vergelijken met de verlekkerde AGW-twitter van Jan Rotmans, de in de wetenschap bijklussende klimaatactivist van Groen Links uit Rotterdam

Jan Rotmans
Obama waarschuwt voor extreme en historische orkaan ‘Irene’ http://t.co/eY0RgQ3

Misschien moet je voor informatie over orkanen wel niet naar Obama luisteren (en zijn ‘wetenschappelijk’adviseur John Holdren, close friend van misantroop Paul ‘Population Bomb’ Ehrlich), maar experts als Chris Landsea?

Ook las ik op de cover van het Nederlands Dagblad hier bij mij in de shop in Langweer dat ‘New Yorkers nu toch echt in paniek raken door Irene’. Dat komt dan volledig door media, die er maar niet in slagen om fatsoenlijk en feitelijk te berichten: alleen maar overdrijven bij weer en klimaatissues om hun dalende oplages leven in te blazen.

Ook bij Katrina was dit het geval. Toen de storm New Orleans trof was deze nog maar categorie 1: het desastreuze effect kwam puur en alleen door slecht dijkonderhoud, én het feit dat steeds meer mensen huizen bouwen op risicovolle plaatsen.

Dat soort stommiteit verhelp je niet met CO2-gericht klimaatbeleid, daarmee vererger je de zaak omdat je geld verbrandt dat je als staat toch al niet hebt (dat moeten we lenen, we betalen alleen al miljarden euro’s rente per jaar over onze staatsschuld).

Toch zat Jan Rotmans zich eindeloos te verlekkeren aan Irene om zijn redeloze verkettering van CO2 kracht bij te zetten, als apocalyptische voorbode van ‘days to come’ als politici niet zo stom zijn om naar Groen Links te luisteren: zie deze tweet.

janrotmans Jan Rotmans
New York is spookstad door orkaan Irene http://t.co/0ljv1C5
28 aug

Wat dus niet door Irene kwam maar door ‘zijn’ Obama.

Om dan weer ten strijde te twitteren tegen betaalbare energievoorziening van Essent, en voor zijn partij Groen Links. Rotmans verdienst zijn geld dan ook aan de klimaatpaniek met transitie duurzamedinges.

Ik zie dat het buiten stormt, en regent, en koud is. Laten we windmolens bouwen om dat weer te veranderen. Dat is hoe Rotmans denkt, als je zijn logica volgt. Het is dan ook een ‘echte wetenschapper’.