De complotbijbel van Oreskes tegen Fred Singer

Het ongetwijfeld door de overheid gesubsidieerde Milieuloket, claimt dat hobbyende bloggers als wij van Climategate meer invloed hebben op de overheid dan zij. Ik kom daar op via het ongetwijfeld ook door de overheid gesteunde Zeeburgnieuws. Gevalletje omgekeerde wereld zullen we maar zeggen.

    Update: Vandaag bij door de overheid gesubsidieerde publieke omroep: EO goes Eco met promotie van anti-Fred Singer boek Oreskes
    Dat twittert Ecogristen Embert Messelink, presentator van ‘Deze Week’. Messelink is aanvoerder van de ongetwijfeld door de overheid gesubsidieerde gristenmilieuclub A Rocha.Hij interviewt om 13:00 op de met overheidsgeld betaalde radio 1 de mede met overheidsgeld rijk geworden schrijver van het grappigste klimaatboek aller tijden ‘Earth Fever’, Jan Paul van Soest. Die mag –net als recent in het met publiek geld gesteunde NRC– verkondigen dat een complot van de olie-industrie bestaat. Dankzij een mysterieuze pot met oliegeld – voor ons sceptici tot op heden onvindbaar- gaan mensen op hinderlijke wijze zelf nadenken en dat dient nu met alle publiek beschikbare middelen bestreden te worden.

Door de overheid gesubsidieerd Trouw ontdekt Oreskes oliecomplot
Milieuloket komt met de olie-wijsheid omdat Climategate-ontkenner Janne Chaudron van het door de overheid gesubsidieerde Trouw een recensie schreef over Naomi Oreskes ‘Merchants of Doubt’, haar vrouwenblad-achtige psychologisering van scepticus Fred Singer.

Marketingbode van de door de overheid gesubsidieerde milieubeweging Trouw ontvangt overheidssteun, zoals via het Bedrijfsfonds voor de pers en via de stageplaatsen van Plasterk. Oreskes besprak ik hier een half jaar geleden, maar fijn dat de gesubsidieerde Jeanne nu ook haar door de overheid betaalde medestandster heeft ontdekt, als partner in de strijd tegen zelfstandig nadenken.

Het uitzinnige geloof van door overheid betaalde Oreskes
Merchants of Doubt richt zich tegen de hier woensdag bij het KNMI sprekende fysicus Fred Singer. De door de Amerikaanse overheid betaalde Oreskes beweert – zonder de met particuliere gelden betaalde Singer ooit te spreken- dat twee emeritici met een mysterieuze pot oliegeld het verder stijgen van de wereldtemperatuur tegenhouden.

Om zoiets te geloven moet je ‘kwaliteitskrant’ zijn, zullen we maar zeggen.
Het uitblijven van verdere opwarming (en daaruit volgend de waarschijnlijk lagere klimaatgevoeligheid voor CO2 dan voorspeld) is zo’n schok voor het door de overheid gesubsidieerde alarmistenkamp (dat zichzelf ‘DE wetenschap’ noemt) en de op overheidssubsidie drijvende klimaatindustriedat ze zelfs al met Chinese kolen aankomen om te verklaren waarom hun modellen de plank zo misslaan.

sceptici hebben- ook zonder overheidssteun- meer relativeringsvermogen dan de zichzelf hyperserieus nemende alarmisten

Alweer die dekselse olie-industrie
De groene lobbyiste Chadron komt zelfs met complottheorieen over de hier al beschreven polarbeargate-wetenschapper Charles Monnett, die vanwege belangenverstrengeling en pseudowetenschappelijke publicaties over verdrinkende ijsberen (die Al Gore zijn film haalden) uit zijn functie werd gezet. Volgens de groene complotdenkers van Trouw zou het ‘door de olielobby’ komen.

‘IJsbeer-onderzoeker gedwarsboomd om olieboringen’

Het zou zo een voorbeeld kunnen zijn in het boek ‘Merchants of Doubt’. Vorige week stelde de Amerikaanse overheid een integriteitsonderzoek in naar Charles Monnett, een wetenschapper ingehuurd door de overheid. De bioloog legt al jaren een verband tussen de opwarming van de aarde en het verdrinken van ijsberen.

Wat de precieze reden is voor het instellen van het onderzoek is niet bekend, maar Monnett kan zijn werk voorlopig niet voortzetten. Milieuorganisaties betichten de overheid ervan dat het werk van de bioloog is gestaakt vanwege de boringen die grote energiemaatschappijen binnenkort willen gaan uitvoeren in het Arctische gebied.

Wij berichten al dat er andere zaken aan de hand waren
Veel typischer kun je de berichtgeving van Trouw niet weergeven, met milieuclubs die als autoriteit worden opgevoerd.
Wat was er echt aan de hand? Monnetts verdrinkende ijsberenclaim -posterdier van de AGW- was gebaseerd op één incidentele waarneming van 3 vermeend dode drijvende ijsberen, die hij extrapoleerde naar het volledige studiegebied. Deze halfbakken wetenschap kon verschijnen in ‘Polar Biology’ zonder enige kritiek op de methodiek omdat hij werd gereviewed door zijn eigen vrouw, en een bevriende onderzoeker – Derocher- die dankzij Monnett later één miljoen dollar onderzoeksgeld/overheidsfondsen kreeg. Dat zijn onweerlegbare feiten, Chaudron verkoopt slechts groenlinkse meningen gebaseerd op intellectueel groupiegedrag.

Naomi Oreskes: archetypische klimaat'deskundige' (socioloog of iets in die geest), die zichzelf vreselijk serieus neemt


Zeg Trouw toch op
Je moet milieu en klimaatnieuws ook niet laten schrijven door groene groupies die de waarheid van standpunten beoordelen op hun sociale geaccepteerdheid en seksuele aantrekkelijkheid. Er zijn al genoeg door de overheid gesubsidieerde opinies over klimaat in omloop die hun weg vinden via door de overheid gesubsidieerde media. Laten we de klimaatdiscussie bij verifieerbare feiten houden: die vind je onder andere in De Staat van het Klimaat, het beste klimaatboek in Nederland na Kroonenberg.

    Als wij dan toch beslist meer invloed hebben: misschien komt dat wel omdat wij als zelfstandigen minder lui zijn, zowel in intellectueel opzicht als qua inspanning. Voor mij is Climategate pure ‘procrastinating’ zoals Amerikanen dat noemen, uitstelgedrag. Ik zal nu toch eens aan mijn eigenlijke werk beginnen want er moet brood op de plank komen.