MC Gatekeeper

The Team onder aanvoering van IPCC-kopstuk Kevin Trenberth gaat in opiniestuk ‘The Damaging Impact of Roy Spencer’s Science’ over tot laster om klimaatsceptische wetenschappers als Roy Spencer en John Christy hun professionele integriteit te ‘dissen’.

Het hier reeds gemeldde Remote Sensing-schandaal, waarover onze Marcel nu blogt lijkt onderhand wel een rap-battle.

Over de laster bericht klimaatwetenschapper Judith Curry op haar blog in een nieuw dieptepunt van het klimaat’debat’, dat opwarmingsfans alleen schijnen te kunnen winnen door publicatie van sceptici te blokkeren. Zij schrijft

I find this whole concept of someone’s science being damaging as rather scary, and it is not Spencer’s science that I find scary.

MC Gatekeeper
IPCC-kopstukken als Trenberth en Dessler hebben zelfs een Climate Rapid Response Team, een propagandamachine die ieder pril begin van open debat in media in de kiem moet smoren. Hadden rappers Public Enemy, hier hebben we Public Funded Enemy of Science met MC Gatekeeper Kevin Trenberth.

Ook klimaatreactieteam in Nederland: wordt Bart Verheggen betaald om desinfo te geven?In een eerdere KNMI-scriptie konden we al lezen dat enkele zielen bij het KNMI (Bregman, Klein Tank) een klimaatreactieteam in het leven wilden roepen, al bestaat er al het PCCC-Klimaatportaal dat enkel eenzijdig alarmistische klimaatvisies van Pier Vellinga/Rik Leemans-kaliber aan de man brengt bij het Nederlandse volk.

We blogden al over de misleidende voorlichting op Klimaatportaal door Bart Strengers over het Urban Heat Island-effect na de presentatie van Fred Singer. Ook de KNMI-voorlichting over de Hockeystick is fundamenteel onjuist, waarover later meer.

Er zijn grote belangen om sceptisch tegengeluid de kop in te drukken met desinformatie.
Een hele academische werkgelegenheidsindustrie drijft op de CO2-bubbel. Met medewerkers als klimaat’expert'( waar zijn je peer-reviewed publicaties in klimaatwetenschap, behalve wat voorlichting en PR?) Bart Verheggen. Zie hoe hij het Remote Sensing-schandaal ombuigt in een richting die ECN-subsidiestromen wél ten goede komen en de business van zijn webaward-toekenner Jan Paul van Soest.

Laten we de profetische woorden van Steve McIntyre nog even in de herinnering roepen, toen Spencer’s paper werd gepubliceerd.

Trenberth did not comment on whether new personnel would be needed to plug the leak at Remote Sensing or whether changes in Team defensive zone coverage would be instituted.

Nu Wagner opstapte zal de volgende hoofdredacteur Trenberth vast beter gezind zijn.